11 Mayıs 2022 14:16
Son Güncellenme Tarihi: 11 Mayıs 2022 23:42

Mahkeme Eskişehir'deki etkinlik yasağına itirazı reddetti, festival için yeni tarih belirlendi

Eskişehir Valiliğinin 15 günlük eylem ve etkinlik yasağına, 12-15 Mayıs tarihleri arasında yapılması planlanan müzik festivalinin organizatörünün yaptığı itiraz, idare mahkemesi tarafından reddedildi.

Eskişehir'de müzik festivali için kurulan sahne sökülüyor | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Eskişehir Valiliğinin eylem ve etkinlikleri 15 gün süreyle yasaklamasına ilişkin, kentte 12-15 Mayıs tarihleri arasında müzik festivalini yapmayı planlayan organizasyon şirketinin idare mahkemesine yaptığı itiraz reddedildi.

Eskişehir Valiliği, açık alanlarda yapılması düşünülen her türlü yürüyüş, oturma eylemi, stant, çadır kurma, afiş, pankart asma, konser, şenlik ve festival gibi etkinliklerin 10 Mayıs itibariyle 15 günlüğüne yasaklandığını açıkladı. Valilik, yasak kararına "kentin huzur ortamının ve kamu güvenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi, genel asayişin korunması ile şiddet olaylarının yaygınlaşmasının önlenmesi" gibi gerekeçeler sundu.

İTİRAZ KABUL EDİLMEDİ

Yasak kararı kentte 12-15 Mayıs tarihleri arasında yapılması planlanan müzik festivalini de etkiledi. Organizasyon şirketi, avukatları aracılığıyla Valilik kararının iptal edilmesi talebiyle Eskişehir İdare Mahkemesine başvuruda bulundu.

İdare Mahkemesi gündemine aldığı taleple ilgili Eskişehir Valiliğinden yasaklara ilişkin savunma yazısı istedi. Bugün savunma yazısıyla birlikte dosyayı yeniden görüşen mahkeme, iptal kararına itirazı kabul etmedi.

FESTİVAL İÇİN YENİ TARİH BELİRLENDİ

Organizasyon şirketi tarafından Teoman, Can Bonomo, Haluk Levent, Levent Yüksel, Emre Aydın, Hayko Cepkin, Gazapizm ve Yeni Türkü gibi sanatçıların sahne alacağı platform için kurulum çalışmaları devam ediyordu.

İdare Mahkemesinin kararıyla birlikte sahnenin söküm işlemlerine başlanırken organizasyon firması festivalin 9-12 Haziran'a ertelendiğini duyurdu.

Şu ana kadar satılan biletlerin 9-12 Haziran’da yapılacak festival içinde geçerli olduğu belirtilen açıklamada, "Eskişehir Valilik makamının aldığı 15 günlük konser ve festival yasaklama kararına ilişkin yürütmeyi durdurma talebimiz yine benzer sebeple reddedildi. Alınan bu yasak kararıyla gerçekleşmesi planlanan, ‘Anadolufest’ adlı festival organizasyonumuz iptal edilmişti. Bu nedenle festival, Eskişehir Valiliği’nin belirttiği 15 günlük yasağın sona erdiği tarihten sonraki bir zaman dilimine; 9-12 Haziran tarihleri arasına ertelenmiştir. Yaşanılan ve yaşatılan mağduriyet için üzgünüz. Festivalin yeni tarihlerinde alınan tüm biletler geçerlidir. Katılama müsait olmayacak değerli dinleyicilerimin bilet iadesi aldığı kanal üzerinden yapılacaktır” denildi.

Festival için bugüne kadar 10 binin üzerinde bilet satıldığı açıklanmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Mülteci endişeli, patron fırsatçı

SONRAKİ HABER

Ev hayal, kira kabus oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa