15 Mayıs 2022 09:25

Milyarlarca dolar ihracat rekoru kıranlar "Devlet-millet kucaklaşırsa enflasyon çözülür" dedi

Krizi "fırsata çevirip" ihracat rekorları kıran, kârlarına kâr katan patron örgütleri, gazetelere verdikleri ilanda, enflasyona karşı çözüm olarak "devlet-millet kucaklaşması" reçetesi sundu.

İlan veren patron örgütlerinin logoları.

Paylaş

Her krizde olduğu gibi döviz krizini de fırsata çevirip milyarlarca dolar ihracat rekoru kıran, halk enflasyon altında ezilirken servetlerine servet katan, işçilere sefalet zammı dayatıp milyarlarca kâr açıklayan patronların örgütleri; gazetelere enflasyona karşı "kucaklaşma" ilanı verdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığının enflasyonla mücadele kapsamında yaptığı "Birlikten Berekete Kazanan Türkiye" kampanyasına katılan 52 patron örgütü, verdikleri ilanda "Hepimizin ortak meselesi olan enflasyonla mücadelede devletimizle eş güdüm içinde çalışmaya, ter dökmeye, sürekli yeni yatırımlar yaparak üretmeye, istihdam ve ihracat rekorları kırmaya tereddütsüz devam edeceğiz" dedi.

Ekonomiyi canlandırma, sanayiciyi destekeleme adları altında sürdürülen politikalarla her fırsatta alabildiğine desteklenen 52 patron örgütü, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin farklı sektörlerden temsilcilerle yaptığı toplantılarda da dile getirdiği çağrıya da "eşgüdüm" mesajıyla yanıt vermiş oldu.

ENFLASYONU DEVLET-MİLLET KUCAKLAŞMASI İLE AŞACAKMIŞIZ!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) aralarında bulunduğu patron örgütlerinin verdiği ilanda şu ifadeler yer aldı:

"Hepimizin ortak meselesi olan enflasyonla mücadelede devletimizle eş güdüm içinde çalışmaya, ter dökmeye, sürekli yeni yatırımlar yaparak üretmeye, istihdam ve ihracat rekorları kırmaya tereddütsüz devam edeceğiz. Ülkemiz bölgesel ve küresel liderlik yolunda ilerlerken enflasyonu devlet-millet kucaklaşmasıyla aşacağımızdan ve bu mücadeleden de güçlenerek çıkacağımızdan asla şüphe duymuyoruz. Milletimize saygıyla arz ederiz." (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Şebnem Korur Fincancı: Sağlıkta şiddet sadece yasayla engellenemez

SONRAKİ HABER

16 kurumdan Kürt Dil Bayramı açıklaması: Anadilde eğitimin önündeki engeller kaldırılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa