17 Mayıs 2022 15:35

Didim’de yetkili sendika Eğitim Sen oldu

Didim İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yetki ile sendika belirleme işlemi sona erdi. Yetki alan sendika Eğitim Sen Didim temsilciliği oldu.

Fotoğraf: Evrensel 

Reklam

Didim İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yetki ile sendika belirleme işlemi sona erdi. Yetki alan sendika Eğitim Sen Didim temsilciliği oldu. Eğitim Sen Didim Temsilciliği bu yıl 101 üye farkla yetkili sendika olmaya hak kazandı.

Didim İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde Didim Eğitimsen Temsilcisi Belkıs Kahraman, “Didim’de geçen yıldan beri devam eden yetkili sendika savaşına sonunda noktayı koyduk. Eğitim Sen Didim Temsilciliğimiz geçen yıl +1 ile elde etmiş olduğu yetkiyi bu yıl +101 ile taçlandırmış durumda. 2022 yetkili sendika belirleme çalışmaları öncesi Didim Temsilcilik Yürütme Kurulumuzun tamamının sürgünü çok manidardı. Yasa tanımayan kamu yöneticilerinin biz Didim Temsilcilik yöneticilerine yaptıkları sürgünlerin arkasındaki kirli detayları çok iyi biliyoruz.  Sendikal mücadelemiz sürgünlerle engellenemez” dedi.

Mücadele vurgusu yapan Kahraman, “Eğitim emekçilerinin haklarını ve taleplerini güvence altına alan yeni bir düzenleme talebimiz için mücadeleye devam edeceğiz” diye konuştu. (Aydın/EVRENSEL)

Reklam