30 Mayıs 2022 15:05

Melek Mosso: Konuşmaktan, şarkı söylemekten, üretmekten asla vazgeçmeyeceğim

İptal edilen Isparta konserinden sonra DEÜ Bahar Şenliğinde sahne alan Melek Mosso, “Konuşmaktan, şarkı söylemekten, üretmekten asla vazgeçmeyeceğim” dedi.

Albüm kapağı

Reklam

Isparta Uluslararası Gül Fesvitali kapsamındaki konseri, “halkın inanç ve gelenekleriyle uyuşmayan” konserler düzenlediği ve “ahlaksızlığa özendirdiği” iddiasıyla iptal edilen şarkıcı Melek Mosso, İzmir'de Dokuz Eylül Üniversitesi'nin (DEÜ) Bahar Şenliği kapsamında Tınaztepe Yerleşkesi'nde dün gece konser verdi.

Sahneden seslenen Melek Mosso, “Özgürlüğün, kadınların, çocukların, hayvanların, yaşlıların sonuna kadar yanındayım. Bunun için konuşmaktan, şarkı söylemekten, üretmekten asla ve asla vazgeçmeyeceğim. Her zaman yanınızdayım. Rujumun rengiyle, saçımla, başörtümle, kurduğum cümlelerle, üslubumla, herhangi bir şeyle yargılanmadığım bir gelecek hayal ediyorum. Bu geleceği hayal etmekten, umut etmekten asla ve asla vazgeçmeyeceğim” dedi.  

“Hiçbir insanın hiçbir kanadın altında durmasına ihtiyaç yok” diyen Mosso sözlerine şöyle devam etti:

"Babamdı, amcamdı, dayımdı kuzenimdi, en yakın arkadaşımdı diyerek savunduğumuz o güçler, o kötü ruhlar ileride sizin annenizin, kız arkadaşınızın, karınızın, çocuğunuzun katili olabiliyorlar. Ne olursunuz o insanların önünde durun, ayırt etmeyin. Toplumda kendi haklarımızı kadınlar olarak sürekli savunmak zorunda bırakıldık. Sadece burada değil bütün dünyada aslında. Sürekli kendimizi savunduk. Biz bunu yapmayı çok iyi beceriyoruz.” (İzmir/EVRENSEL)

Reklam