03 Haziran 2022 21:08
Son Güncellenme Tarihi: 04 Haziran 2022 00:03

Emine Erdoğan'ın himayesinde kurulan Çevre Ajansı Başkanlığıyla ilgili haberimize yayın engeli

Emine Erdoğan'ın himayesinde kurulan Çevre Ajansı Başkanlığına ilişkin bazı haberlerle ilgili ‘itibar zedeleyici’ oldukları gerekçesiyle yayından kaldırma kararı çıktı.

Fotoğraf: İbrahim Laleli/DHA

Paylaş

Mayıs ayının son haftasında Meclis’e sunulan “Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”ndeki bir detaya ilişkin haberlerin, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın talebi üzerine yayından çıkarılmasına karar verildi.

İstanbul Anadolu 6. Sulh Ceza Hakimliği’nin 3 Haziran tarihli kararına göre, kanunda yapılacak değişikliğin, “mapa ve şamandıra ihalesi ile turizm alanlarını işletebilme yetkisinin Emine Erdoğan’ın himayesindeki Çevre Ajansı’na verilebilmesinin önünü açacak olmasına” dikkat çeken haberlerin, içerikten kaldırılmasına hükmedildi.

Mahkeme kararın gerekçesini ‘özel hayatın gizliliği’ ve ‘kişilik hakları’na dayandırarak, Emine Erdoğan hakkındaki haberlerin haber alma, verme ve eleştiri hürriyeti kapsamında kalmadığını öne sürdü. Kararda, haberlerin Emine Erdoğan’ın ‘itibarını ve toplum nezdindeki saygınlığını zedelediği’ savunuldu.

"Çevre Kanunu’nda yapılacak değişiklikle tüm Türkiye kıyılarını kapsayan mapa ve şamandıra ihale verme yetkisi Emine Erdoğan himayesinde kurulan Çevre Ajansı Başkanlığına verilecek." haberimiz de yayın yasağı gelen haberler arasında yer alıyor.

(HABER MERKEZİ)

{{462438}}

{{462379}}

ÖNCEKİ HABER

Yıldız Tilbe'ye, sokak köpekleri hakkında yaptığı yorumlar nedeniyle takipsizlik kararı

SONRAKİ HABER

Şair, Mimar Cengiz Bektaş memleketinde anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa