07 Haziran 2022 13:08

Pera Müzesinde Yunan film günleri başlıyor

Yunan Film Günleri, bugün Theo Angelopoulos’un yönettiği “Anaparastasi / Tatbikat” (1970) adlı filmin gösterimi ve Senarist Petros Markaris’in sunumuyla İstanbul Beyoğlu'daki Pera Müzesinde başlıyor.

Yunan Film Günleri banneri

Paylaş

Yunanistan’dan EMEIS Kültür Kolektifi ile Türkiye’den istos film ve istos yayın’ın ortaklığında ilki yapılacak Yunan Film Günleri, 7-12 Haziran 2022 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek.

Yunanistan Kültür Bakanlığının katkıları ve Yunan Film Merkezi ile Yunan Film Akademisi’nin destekleriyle Pera Müzesinde gerçekleşecek etkinlikte tüm gösterimler ücretsiz.  

Yunan Film Günleri, bugün Theo Angelopoulos’un yönettiği “Anaparastasi / Tatbikat” (1970) adlı filmin gösterimi ile başlayacak.  

60’lardan 80’lere uzanan bir zaman diliminden seçilmiş usta işi filmlerin gösterileceği etkinlik kapsamında ayrıca, Yunanistan sinemasının tarihine uzanan film afişleri sergisi ve Yunanistan’dan film profesyonellerini ağırlayacak Sektör Buluşması da gerçekleşecek.  

AÇILIŞI SENARİST-YAZAR MARKARİS YAPACAK

Yunan Film Günleri’nin konuklarından biri de, Angelopulos’un “Days of ’36 / 1936 Günleri” (1972), “Alexander the Great / Büyük İskender” (1980), “The Suspended Step of the Stor / Leyleğin Geciken Adımı” (1991), “Ulysses’ Gaze / Ulis’in Bakışı” (1995), “Eternity and a Day / Sonsuzluk ve Bir Gün” (1998)  filmlerinin yanı sıra Yeşim Ustaoğlu filmi “Bulutları Beklerken”in (2004) senaristi olarak tanıdığımız, ‘Gece Bülteni’, ‘Alan Savunması’ gibi polisiye romanların da yazarı Petros Markaris olacak. Etkinlik kapsamında İstanbul’a gelecek Markaris, açılış gecesi “Tatbikat”ın sunuşunu da yapacak.  

Yunan Film Günleri’nin film ve etkinlik programına https://yunanfilmgunleri.com/ sitesinden ulaşılabilir. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

AİHM'nin ihlal kararına rağmen Nursel Aydoğan'ın yargılamasına devam edildi

SONRAKİ HABER

AP Türkiye Raporu: Yargı bağımsız, basın özgür değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa