09 Haziran 2022 08:06

Çekmeköy'de park yıkımını kapsayan imar planına yürütmeyi durdurma kararı verildi

Çekmeköy'de parkın akaryakıt istasyonu olması için yıkılmasını da içeren imar planına karşı İBB'nin açtığı davada yürütmeyi durdurma kararı verildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İstanbul Çekmeköy Mehmet Akif Mahallesi’nde bulunan park ve deprem toplanma alanı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün, imar planına karşı açılan davada 'Yürütmeyi Durdurma' kararı verildiğini belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde geçtiğimiz yıl Çekmeköy'deki Ord. Prof. Zeki Velidi Togan Parkı'na akaryakıt istasyonu yapılmasının önünü açan imar planı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından mayıs ayında onaylanmıştı. Plan değişikliği ile Mimar Sinan Mahallesi'nde bulunan ve aynı zamanda deprem toplanma alanı olan Çekmeköy Belediyesi'ne ait 2 bin 900 metrekarelik Ord. Prof. Zeki Velidi Togan Parkı'nın 2 bin metrekarelik kısmına “Akaryakıt ve LPG İstasyonu” fonksiyonu verilmişti. Bölge halkı, istasyon yapılması çalışmalarına karşı çıkmıştı.

YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI VERİLDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), açtıkları davada yürütmeyi durdurma kararı verildiğini duyurdu. İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün, şu açıklamayı yaptı:

“Çekmeköy, Mimar Sinan Mahallesi'nde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından mevcut yeşil alanı ‘Akaryakıt Alanı'na dönüştüren imar planlarına ilişkin; İBB olarak açtığımız davada ‘Yürütmeyi Durdurma' kararı verilmiştir”

MAHALLELİ TEYAKKUZ HALİNDE

Söz konusu park alanına önceki gün yıkım için gelen iş makineleri mahallelinin tepkisi üzerine ayrılmak zorunda kalmıştı. Yıkım için gönderilen makineler dün de alana gelmişti. Deprem toplanma alanı olan parkın rant nedeniyle gaspedilmesine izin vermeyeceklerini belirten mahalle halkı "Belediye bu alandan 3 milyon hibe alabilmek için burayı Ekşioğluna peşkeş çekti" diyerek tepkisini dile getirdi. Gün boyu bekleyişlerini sürdüren mahalleli, akşam saatlerinde tencere ve tavalarla yıkıma tepki gösterdi. Gözler gün boyu Çekmeköy'deki mahalledeydi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da dün park için nöbette olan mahalle halkını ziyaret etti. Mahallelinin dün de teyakkuzda olması sonucu yıkım gerçekleşmemişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Çocuğuna istismar eden eski AKP Gençlik Kolları Başkanı Refik Yakıt beraat etti

SONRAKİ HABER

Türk Lirası erimeye devam ediyor, dolar/TL güne 17,20'den başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa