09 Haziran 2022 09:58

EPDK'nin verilerine göre 1,2 milyon abonenin gazı kesildi

EPDK’nin verilerine göre faturasını ödeyemediği için doğal gazı kesilen abone sayısı yüzde 42,3 oranında artışla 1,2 milyon oldu. Geçen yıl her 15 aboneden biri doğal gazsız kaldı.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) verileri, Türkiye'de yaşanan enerji yoksulluğunun boyutunu ortaya koydu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, EPDK verilerine göre, 2021 yılında yapılan kesintilerin yaklaşık yüzde 73,9’unun fatura bedelinin zamanında ödenmemesinden kaynaklandığını dile getirdi. Akın, geçen yıl faturasını ödeyemediği için doğalgazı kesilen abone sayısının 1 milyon 197 bin 228 olduğunu kaydetti.

BİR YILDA DOĞAL GAZI KESİLEN ABONE SAYISI %42 ARTTI

BirGün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre CHP Genel Başkan Yardımcısı Akın, 2021 yılında faturasını ödeyemediği için doğalgazı kesilen abone sayısının 2020 yılına göre 356 bin 274 arttığını söyledi. EPDK’nin resmi verilerine göre yalnızca bir yıl içerisinde faturasını ödeyemediği için doğalgazı kesilen abone sayısının yüzde 42,3 oranında arttığını kaydeden CHP’li Akın, sözlerini şöyle sürdürdü:

HER 15 ABONEDEN BİRİNİN DOĞAL GAZI KESİLDİ

“İktidar, 2020 yılında Karadeniz doğalgazıyla ilgili müjde vererek faturaların düşeceği vaadinde bulundu. Bu müjdeden bir yıl sonra faturasını ödeyemediği için doğalgaz kesintisi yapılan abone sayısı rekor oranda arttı. Toplam abone sayısının 17 milyon 885 bin 750 olduğu dikkate alındığında faturasını ödeyemediği için her 15 aboneden bir abonenin doğalgazı kesildiği ortaya çıkıyor. Başka bir deyişle iktidar gizlemek istese de her apartmanda, her sokakta bir komşumuzun doğalgazı kesildi. Isınma gibi temel bir ihtiyaç artık lükse döndü.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Türk Lirası erimeye devam ediyor, dolar/TL güne 17,20'den başladı

SONRAKİ HABER

Diyanet Vakfı'nın gelirleri bir yılda %65 arttı, 2 milyar 104 milyon oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa