11 Haziran 2022 21:44

İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali Zülfü Livaneli’nin film müzikleri ile başladı

2. İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali, Zülfü Livaneli’nin film müzikleri ile açılışını gerçekleştirdi.

Fotoğraf: Dilek Omaklılar / Evrensel

Reklam

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü destekleri ve Kültürlerarası Sanat Derneği işbirliği ile düzenlenen 2. İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali, Zülfü Livaneli’nin film müzikleri ile açılışını gerçekleştirdi.

2. İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde Rengim Gökmen yönetiminde Ahmed Adnan Saygun Senfoni Orkestrası’nın seslendirdiği Zülfü Livaneli film müzikleri konseri ile açılışını gerçekleştirdi. Orkestra, Zülfü Livaneli’nin kiminin müziklerini kiminin ise yönetmenliğini yaptığı Uzlaşma, Maden, Sürü, Yol, Yer Demir Gök Bakır, Mutluluk gibi filmlerin müzikleri ile sahne aldı.

10-19 Haziran 2022 tarihleri arasında yapılacak festivalde 7 sinema salonunda 120 film gösterilecek. Açılış töreninde konuşan Festivalin yönetmenliğini yapan Vecdi Sayar, festival hakkında bilgi verdi. Festival kapsamında, 2 açık, 5 kapalı, toplam 7 mekanda gösterilecek filmlerin yanı sıra, söyleşiler, konserler ve Müzik Temalı Kısa Film Geliştirme Atölyesi yer alacak. 

Ulusal Yarışma Bölümünde 10 Filmin yarışacağı filmlerin kısa sunumu yapılırken, yarışan filmler ise 9.75 / Uluç Bayraktar, Beni Sevenler Listesi / Emre Erdoğdu, Ela ile Hilmi ve Ali / Ziya Demirel, Gölgeler İçinde / Erdem Tepegöz, Kerr / Tayfun Pirselimoğlu, Kumbara / Ferit Karol, Sardunya / Çağıl Bocut,  Sen Ben Lenin / Tufan Taştan, Zin ve Ali’nin Hikayesi / Mehmet Ali Konar,  Zuhal / Nazlı Elif Durlu.

FESTİVALİN ONUR ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Vecdi Sayar’ın ardından konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Mustafa Özuslu ise, sanatın kendisinin bir itiraz, öğretici, değiştirici ve iyileştirici olduğunu belirterek, İzmir için bu festivalin önemine değindi.

Ahmed Adnan Saygun Senfoni Orkestrası’nın sahnesinin ardından ise konuşma yapan sanatçı Zülfü Livaneli, “50 yılda yapılan besteler, çok zor şartlarda yapıldı bunlar. Kiminde sürgün kiminde kaçak, kimin de para yok… Gözümün önünden Yılmaz Güney, Yaşar Kemal geçti. Daha sonra Onat Kutlar aklıma geldi. Türkiye’de sinemaya en fazla emek vermiş, Sinematek Derneğini kurmuş muazzam bir yetenekti” diyerek sanatçıları andı.

Festivalin Onur Ödüllerini ise film müziği bestecileri Zybigniew Preisner ile besteci- yönetmen Zülfü Livaneli’ye verildi.

Festival programına ise buradan ulaşabilirsiniz. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam