13 Haziran 2022 22:57
/
Güncelleme: 22:50

Boğaziçi Üniversitesine izinsiz veri paylaşımı suçlaması

Kayyum rektör tarafından feshedilen Boğaziçi Üniversitesi Bilgi Teknolojileri Kurulu üyeleri, öğrenci, mezun ve çalışanların verilerinin izinsiz paylaşıldığını iddia etti.

Boğaziçi Üniversitesine izinsiz veri paylaşımı suçlaması

Fotoğraf: @UniBogazici'nin Twitter paylaşımından alınmıştır.

Kayyum rektör tarafından feshedilen Boğaziçi Üniversitesi Bilgi Teknolojileri Kurulu üyeleri, öğrenci mezun ve çalışanların verilerinin izinsiz paylaşıldığını iddia etti. Akademisyenler, 11 Haziran Cumartesi günü çeşitli yayın kuruluşlarında yer alan ve dört Boğaziçi Üniversitesi akademisyeninin üniversitenin Bilgi İşlem Merkezi’ni (BİM) basıp belgeleri gasbettiği iddia edilen haberlere dair açıklama yaptı. Haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten akademisyenler, Boğaziçi Üniversitesi’nde 10 Haziran 2022 günü yaşananları aktardı.

BTK üyeleri Prof. Dr. Yavuz Akpınar, Prof. Dr. Emre Otay, Prof. Dr. İbrahim Semiz ve BTK başkanı Prof. Dr. Tuna Tuğcu imzasıyla yapılan açıklama şöyle:

"Boğaziçi Üniversitesi Bilgi Teknolojileri Kurulu (BTK) başkanı ve üyeleri olarak Üniversite Yönetim Kurulunun bize verdiği görev uyarınca 10 Haziran 2022 Cuma günü Üniversitemizin yazılım ve donanım altyapısıyla ilgili uygulamaları takip etmek üzere Bilgi İşlem Merkezini ziyaret ettik. Üniversitemiz sistemlerini veya hesaplarını kullanan mevcut öğrencilerimiz veya mezunlarımız ile, akademik ve idari personelimizin kişisel verilerinin bulunduğu kimi veritabanlarına bir firma için erişim hakkı verildiğine, ayrıca başka bir firma tarafından sunucuların yönetici şifrelerinin ve uzaktan yönetici seviyesinde erişim hakkının istendiği, veri trafiğinin başka bir sisteme yansısının alınmasının talep edildiğine yönelik bilgi edindik.

"GÖREVDEN ALINDIK, BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KURULU FESHEDİLDİ"

Kurul olarak bunları görüşmek üzere akşamüstü toplanacağımız sırada, yetkili kurul olarak bizlerle temasa geçilmeden ve bizden bilgi alınmadan Rektörümüzün elektronik imzasını taşıyan birer yazıyla görevden alındığımızı ve böylelikle Bilgi Teknolojileri Kurulu’nun feshedildiğini öğrendik. Ertesi sabah ise bu toplantıya katılan öğretim üyeleriyle ilgili bazı basın ve medya kuruluşlarında yalan haberler ve bir karalama kampanyası başlatıldığını gördük.

Tüm yasal haklarımız saklı kalmak suretiyle, Sayın Rektörümüzün, bu yanlışı düzelterek Kurulun çalışmasına izin vermesini ve BTK araştırmasıyla ilgili bilgilerin basına sızdırılmasını başta Genel Sekreterlik ve Bilgi İşlem Daire Başkanlığı olmak üzere ilgili Rektörlük kurumları nezdinde soruşturmayı başlatmasını talep ederiz. Konu, basında adı geçen Bilgi Teknolojileri Kurulu üyelerini değil, tüm Üniversite mensuplarının siber güvenliği olduğu için son derece önemli ve acildir." (HABER MERKEZİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Kamuda işçiden gizli pazarlık

Kamuda işçiden gizli pazarlık

Türk-İş ve Hak-İş’in üç genel başkan yardımcısı, 600 bin işçiyi kapsayan kamu toplu sözleşme görüşmeleri için önümüzdeki hafta Çalışma Bakanlığına sunmak üzere zam talebini belirledi. Ancak zam oranı açıklanmadı. Pazarlığı yapılacak rakamdan haberi olmayan işçiler tepkili: “Neyi kimden gizliyorsunuz, taslağı açıklayın.”

22 bin 131 TL Türk-İş'in belirlediği açlık sınırı

72 bin TL Türk-İş'in belirlediği yoksulluk sınırı

30 bin TL kamu işçisinin ortalama ücreti

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen'in tutukluluğuna yapılan itiraz "kaçma şüphesi" gerekçesiyle reddedildi.

Evrensel'i Takip Et