14 Haziran 2022 17:22
/
Güncelleme: 15 Haziran 2022 01:08

7 gündür gözaltında tutulan gazetecilerin ifade işlemleri sona erdi

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamına gözaltına alınan 20'si gazeteci 22 kişi emniyetteki ifadelerinde susma hakkını kullandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamında 8 Haziran'da gözaltına alınan Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eşbaşkanı Serdar Altan, Xwebûn Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Ali Ertaş, JİNNEWS Müdürü Safiye Alagaş, JINNEWS editörü Gülşen Koçuk, Mezopotamya Ajansı (MA) editörü Aziz Oruç, gazeteciler Ömer Çelik, Suat Doğuhan, Ramazan Geciken, Esmer Tunç, Neşe Toprak, Zeynel Abidin Bulut, Mazlum Doğan Güler, Mehmet Şahin, Elif Üngür, İbrahim Koyuncu, Remziye Temel, Mehmet Yalçın, Abdurrahman Öncü, Lezgin Akdeniz ve Kadir Bayram ile Feynaz Koçuk ile İhsan Ergülen'in 7 günlük gözaltı süresinin ardından emniyetteki ifadeleri işlemleri sona erdi.

Kısıtlılığın devam ettiği dosyada, gözaltındaki 20'si gazeteci 22 kişinin tamamı susma hakkını kullandı.

DAYANIŞMA BÜYÜTÜR

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eşbaşkanı Serdar Altan, gözaltı sürecine dair mesaj gönderdi.

Tüm gözaltındaki gazeteciler adına gönderilen mesajda, "Uzun gözaltı süreci işkenceye ve cezalandırmaya dönüştü. Süreç, delil uydurma sürecine evrilmeye başladı. 8 gün değil 80 gün de geçse gazetecilik faaliyetlerimiz dışında bir şey elde edemeyeceksiniz, bu yüzden dosya savcısına sesleniyoruz; elinizde ne varsa görmek ve yüzleşmek istiyoruz. Siz de bu süreci daha fazla uzatmayın. Aksi takdirde töhmet altında kalıyorsunuz. 'Acaba delil mi uyduruluyor' diye bir kanaat oluşmaya başlıyor. Biz gazeteciyiz ve gazetecilik faaliyeti dışında hiçbir suç işlemedik. Bu nedenle bir an önce serbest bırakılmayı talep ediyoruz. Bu vesileyle kaç gündür bizleri yalnız bırakmayan, desteğini esirgemeyen tüm meslektaşlarımız ve basın meslek örgütleri ile sivil toplum kuruluşlarına teşekkürlerimizi sunuyoruz. 'Dayanışma büyütür' diyoruz" dedi. (Diyarbakır/MA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

İşçiye, düşman hukuku

İşçiye, düşman hukuku

Patronların yüzde 30 zam dayatmasına karşı yayılan grevleri engellemek için adeta düşman hukuku uygulanıyor: Besleme basın devreye sokuldu, valilik eylemleri yasakladı, e-devletten sendika üyeliği engellendi, işçilerin önüne polis-jandarma barikatı çekildi, gözaltılarla gözdağı verildi… Hiçbirinden sonuç alınamayınca ‘suç icadı’yla BİRTEK-SEN Başkanı Mehmet Türkmen tutuklandı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
16 Şubat 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et