14 Haziran 2022 15:49

Dersim’de gazetecilerden açıklama: Haber alma hakkına ve basın özgürlüğüne yönelik saldırı

Dersim'de, gözaltındaki gazeteciler için açıklama yapıldı: Gözaltılar açıkça halkın haber alma hakkına ve basın özgürlüğüne yönelik saldırıdır.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Diyarbakır’da gözaltına alınan gazetecilere ilişkin Dersim’de gazeteciler Seyit Rıza Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.

Açıklamada konuşan PİRHA muhabiri Cihan Berk, gazetecilerin Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünde tutulmaya devam edildiklerini hatırlatarak “Basın ve ifade özgürlüğüne vurulan kelepçe Meclis’te hazırlığı yapılan yeni sansür yasasıyla perçinlenmek istenirken, basın emekçilerine yönelik soruşturma ve gözaltılar açıkça halkların haber alma hakkına ve basın özgürlüğüne yönelik saldırıdır.” dedi.

“GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR”

Halkların haber alma hakkı için çalışan özgür basın geleneği açısından bu baskı ve yıldırma politikalarının tanıdık olduğunu söyleyen Berk “Bu politikalara alışmayacağız. Bu politikalara karşı bütün gazetecileri mesleklerine sahip çıkmaya, dayanışmaya çağırıyoruz. Diyarbakır'da günlerdir gözaltında tutulan meslektaşlarımız için bir kez daha sesleniyoruz: gazetecileri serbest bırakın, gazetecilik suç değildir” diye konuştu. (Dersim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bursa’da ekmeğe yine zam: 200 gram ekmek 4 lira

SONRAKİ HABER

15-16 Haziran Direnişi'nin özneleri anlatıyor: İşçi yapabileceklerini yaşayarak gördü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa