Sağlık çalışanları iş yerlerinden haykırdı: Yeter artık hakkımızı verin
AKP'nin 'sağlıkçılara müjde' diye Meclis'e sunduğu tasarıya tepki gösteren 11 sağlık emek ve meslek örgütü iş bırakıyor.
![Sağlık çalışanları iş yerlerinden haykırdı: Yeter artık hakkımızı verin](https://www.evrensel.net/upload/dosya/212413.jpg)
Fotoğraf: Eylem Nazlıer/Evrensel
İLGİLİ HABERLER
![Sağlık emekçileri tasarıya karşı açıklamalar yaptı: Bıçak kemiğe dayandı](https://www.evrensel.net/images/840/upload/dosya/212441.jpg)
Sağlık emekçileri tasarıya karşı açıklamalar yaptı: Bıçak kemiğe dayandı
![AKP'nin sağlık çalışanlarına dair düzenlemesi komisyondan geçti | SES: Mücadeleyi büyüterek haklarımızı alacağız](https://www.evrensel.net/images/840/upload/dosya/204542.jpg)
AKP'nin sağlık çalışanlarına dair düzenlemesi komisyondan geçti | SES: Mücadeleyi büyüterek haklarımızı alacağız
Sağlık emekçileri bugün bir kez daha g(ö)revde. TTB, SES, TDB, Hekim Sen, Tabip Sen, Genel Sağlık İş, Birlik ve Dayanışma Sendikası, Hekim Birliği Sendikası, KADHED, AHEF ve AHESEN dahil 11 sağlık emek ve meslek örgütü AKP’nin ‘müjde’ diye sunduğu tasarıya tepki göstererek iş bıraktı.
Sağlık alanındaki sorunların çığ gibi büyüdüğüne dikkat çeken emekçiler bugün işyeri önünde ve il merkezlerinde açıklama yapıyor.
CERRAHPAŞA: HEKİMLER YÜRÜDÜ, HASTALAR ALKIŞLADI
Fotoğraf: Meltem Akyol/Evrensel
Bugün Meclis Genel kuruluna gelmesi beklenen yasaya karşı Türkiye’nin dört yanında ses çıkaran sağlık emekçileri Türkiye’nin en köklü hastanelerinden biri olan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesinden seslendi, “Oyalama değil hakkımız olanı istiyoruz!" dedi.
AKP'nin "müjde" diye sunduğu yasaya karşı hekimler ve sağlık çalışanları iş bırakıyor#YalanYasayaBeyazGöREV
— Evrensel Gazetesi (@evrenselgzt) June 15, 2022
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde hekimler ve sağlık emekçileri "Oyalama değil hakkımız olanı istiyoruz" pankartıyla yürüdühttps://t.co/aw67Ea5YKJ pic.twitter.com/yS8pG40pTB
ŞİDDET VARSA, HİZMET YOK
İstanbul'da hemen her hastanede sağlık emekçileri iş bıraktı. Bunlardan biri Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesiydi. İş bırakma eylemine katılımın yüzde 65-70 dolaylarında olduğu belirtilirken, hastanede aciller ile çocuk, onkoloji bölümleri dışında hizmet verilmedi. Ameliyathaneler çalışmadı, polikliniklerde hizmet durdu. İl dışından gelen hastalar ile durumu acil sayılabilecek hastaların tedavisi devam etti. Eylem için buluşma adresi ise hastane içerisindeki Havuzlu Bahçe idi.
Fotoğraf: Eylem Nazlıer/Evrensel
Havuzlu Bahçe’de buluşan sağlık emekçileri hastane içerisinde "Sağlığa ayrılan bütçe artırılsın", "Aile hekimliği ceza yönetmeliği geri çekilsin", "Performansa hayır", “Herkes bilsin şiddet varsa hizmet yok”, “5 dakikada hekimlik yapılmaz” dövizleri taşıdı. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hekim göçüne ilişkin söylediği ‘giderlerse gitsinler’ sözüne, “Buradayız, hiçbir yere gitmiyoruz” diyerek yanıt veren sağlık emekçileri, hastane içerisinde taleplerini haykıran sloganlarla yürüdü. Yürüyüş boyunca eyleme katılmayan sağlık emekçileri poliklinik önlerinden ve pencerelerden yürüyen sağlık emekçilerine alkışlarla destek verdi. Yürüyüşe İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinde iş bırakan sağlık emekçileri de katıldı.
ASİSTAN HEKİMLER: YETER!
Fotoğraf: Eylem Nazlıer/Evrensel
Eylemde genç hekimlerin sayısı dikkat çekiciydi. 36 saatlik nöbetler, nöbet sonrası çalışma, düşük ücretler ve ağırlaşan çalıma koşulları ile boğuşan asistan hekimlerin eğitimleri de geri planda kalıyor. Nitelikli uzmanlık eğitimi, eğitimi önceleyen çalışma düzeni, nöbet ertesi ücretli izin hakkı, insanca yaşanacak temel ücret için mücadele eden asistan hekimler bu talepleri ile bugün eylemdeydi. Bazı bölümlerin önünden geçerken asistan hekimlerin eyleme katılmasına izin vermeyen hocalara tepki vardı.
Hekimler ve sağlık çalışanları #YalanYasayaBeyazGöREV diyerek iş bıraktı
— Evrensel Gazetesi (@evrenselgzt) June 15, 2022
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesinde görevli sağlık emekçileri, AKP'nin "müjde" diyerek sunduğu yasaya "Oyalama değil hakkımız olanı istiyoruz" diyerek tepki gösterdihttps://t.co/aw67Ea5YKJ pic.twitter.com/lS5WRfC6rW
HASTALARDAN YOĞUN DESTEK: VERİN HAKLARINI
Hastaların eyleme desteği ise her zamankinden yoğundu. Hemen her polikliniğin önünde sağlık emekçileri alkışlanırken bu alkışlara 'yanınızdayız, destekliyoruz' sözleri eşlik etti. Bazı hastalar ertelenmiş randevularını hastaneye geldiğinde öğrendi, bazıları ise haberleri olmasına rapmen sağlık emekçilerine destek için oradaydı. “Haklılar, onlar olmasalar biz iyileşemeyiz. 2 senedir pandemide canlarını dişlerine taktılar. İstedikleri her şey analarının ak sütü gibi helaldir” diyen hastalar ve hasta yakınları eylem boyunca sağlık çalışanlarına destek verdi.
Doktorlarımız grevdeymiş, sonuna kadar yanlarındayım
— Evrensel Gazetesi (@evrenselgzt) June 15, 2022
Sağlık çalışanları olmazsa sağlık hizmetini alamayız, yürekten destekliyorum
AKP'nin "müjde" diye sunduğu yasaya karşı #YalanYasayaBeyazGöREV diyerek iş bırakan hekimlere yurttaşlar da destek verdihttps://t.co/aw67Ea5YKJ pic.twitter.com/eL5DeM8YoE
CERRAHPAŞA’DAKİ ŞİDDETİ HATIRLATTI: O ZAMAN OLMAYAN GÜVENLİK-POLİS ŞİMDİ BURADA
Yürüyüş sonrası Havuzlu bahçede yeniden bir araya gelen sağlık emekçileri burada bir açıklama yaptı. Burada ilk sözü Prof. Dr. Ercan Türeci aldı. Hekimlerin sağlık çalışanlarının itibarsızlaştırıldığı ve hedef gösterildiği hatırlatan Türeci, geride bıraktığımız haftalarda Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yoğun bakım servisinde yatan bir hasta yakınının anestezi ve yoğun bakım asistanı Dr. Maryam Arslan'a şiddet uyguladığını hatırlattı. Bu şiddet sırasında ‘güvenlik güvenlik’ diye feryat ettiklerini hatırlatan Türeci, “O zaman bulamadığımız güvenlik bugün burada. Yelekli polisler, yeleksiz polisler, güvenlik görevlileri buradalar. Bizim hastane içerisinde çalışırken güvenliğimizi sağlamanın pratik bir yolu var. Bundan sonra her gün 'grev yapacağız, basın açıklaması yapacağız’ diyeceğiz o zaman güvenliklik de olur polis de” diye konuştu.
Fotoğraf: Eylem Nazlıer/Evrensel
SAĞLIKLI BİR GELECEĞİ BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ!
Ardından ortak açıklamayı Doktor Tahsin Çınar yaptı. “Başka Kamil Furtanlar, Ersin Arslanlar olmasın, yaşatmak için yaşamak istiyoruz. Bu bir itiraz! Bugün mecliste yürütülen senaryoyu reddediş!” diyen Çınar şöyle seslendi: “Aylar süren oyalamanın ardından, yeni yasa teklifiyle emeğimizle yeniden alay ettiniz. Bizler emekliliğe yansıyacak temel ücret artışı talep ederken, nitelikli şekilde çalışabilmemiz için yeterli süre ve olanaklar, sağlıkta şiddetten arındırılmış çalışma alanları, toplumun daha az hastalanması için koruyucu sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesini isterken; sizlerin bize reva gördüğü, performansa dayalı ödeme sistemini dayatmak, emeğimiz için ayrılması gereken bütçeyi şehir hastanelerine kira ve hizmet bedeli olarak gömmek oldu. Sizin bizlere dayattığınız sağlıksızlığa karşı bizler bu gidişatı değiştirmek, sağlıklı bir gelecek için birlikteyiz. Bugünkü G(ö)REV eylemimiz son değil. Hakkımız olanı alana kadar hep birlikte, sağlıksız politikalarınızın ve emek gaspınızın karşısında olmaya tüm gücümüzle devam edeceğiz. Tüm Türkiye’de hakları için, mesleğinin onuru için bir araya gelen milyonlar olarak biliyoruz ki emeğimizin hakkını aldığımız, sağlıklı bir geleceği birlikte inşa edeceğiz.”
#YalanYasayaBeyazGöREV
— Evrensel Gazetesi (@evrenselgzt) June 15, 2022
AKP'nin "müjde" diyerek duyurduğu yasaya karşı hekimler ve sağlık çalışanları iş bırakıyor
Prof. Dr. Tülay Erkan: Sağlıkta şiddet, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının özlük hakları ve çalışma koşulları gibi pek çok sorunumuz varhttps://t.co/aw67Ea5YKJ pic.twitter.com/V3QTEsJCPV
OKMEYDANI CEMİL TAŞÇIOĞLU
Fotoğraf: Evrensel
Okmeydanı Cemil Taşçıoğlu hastanesinde iş bırakan sağlık çalışanları adına açıklama yapan HEKİMSEN temsilcisi Mücahit Aktürk, "Aylar süren oyalamanın ardından, yeni yasa teklifiyle emeğimizle yeniden alay ettiniz. Bizler emekliliğe yansıyacak temel ücret artışı talep ederken, nitelikli şekilde çalışabilmemiz için yeterli süre ve olanaklar, sağlıkta şiddetten arındırılmış çalışma alanları, toplumun daha az hastalanması için koruyucu sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesini isterken; sizlerin bize reva gördüğü, performansa dayalı ödeme sistemini dayatmak, emeğimiz için ayrılması gereken bütçeyi şehir hastanelerine kira ve hizmet bedeli olarak gömmek oldu. Sizin bizlere dayattığınız sağlıksızlığa karşı bizler bu gidişatı değiştirmek, sağlıklı bir gelecek için birlikteyiz" dedi.
June 15, 2022
Sağlıkçıların iş bırakması sonucu hastane koridorları boş kaldı.
Fotoğraf: Eylem Nazlıer/Evrensel
SAMATYA
Samatya İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışan sağlık emekçileri iş bıraktı, hastane kampüsünde yürüyüş yapan emekçiler "Oyalama değil hakkımız olanı istiyoruz" dedi.
#YalanYasayaBeyazGöREV
— Evrensel Gazetesi (@evrenselgzt) June 15, 2022
Samatya İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışan hekimler ve sağlık emekçileri iş bıraktı. Hastane kampüsünde yürüyüş yapan emekçiler "Oyalama değil hakkımız olanı istiyoruz" dedihttps://t.co/aw67Ea5YKJ pic.twitter.com/kHp4Aznd5i
FATİH SULTAN MEHMET EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ
İstanbul Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışan sağlık emekçileri iş bıraktı, hastane bahçesinde basın açıklaması yapan emekçileri, “Tüm Türkiye’de hakları için, mesleğinin onuru için bir araya gelen milyonlar olarak biliyoruz ki emeğimizin hakkını aldığımız, sağlıklı bir geleceği birlikte inşa edeceğiz” dedi.
June 15, 2022
(İstanbul/EVRENSEL)
İZMİR: SAĞLIKLI BİR GELECEĞİ BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ
Fotoğraf: Evrensel
İzmir’de de sağlık emekçileri TBMM’deki sağlık çalışanlarının sosyal ve ekonomik haklarında düzenleme içeren yasa tasarısının taleplerini karşılamadığı gerekçesiyle greve çıktı.
Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi gibi birçok hastanede sabah saatleri sağlık emekçileri basın açıklamaları gerçekleştirdi.
June 15, 2022
Acil vakalar dışında hizmet üretilmediğini belirten sağlık çalışanları sabah saatlerinde Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum bölümü önünde toplanarak basın açıklaması yaptılar. Çeşitli sloganlarla taleplerinin dile getirildiği basın açıklamasında Hekim Birliği Sendikası ile SES üyesi sağlık emekçileri yer aldı.
Yapılan açıklamalarda, “Hakkımız olanı alana kadar hep birlikte, sağlıksız politikalarınızın ve emek gaspınızın karşısında olmaya tüm gücümüzle devam edeceğiz. Emeğimizin hakkını aldığımız, sağlıklı bir geleceği birlikte inşa edeceğiz” denildi.
June 15, 2022
BİRLİKTE MÜCADELE ÇAĞRISI
Fotoğraf: Evrensel
Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ise, poliklinikler yüzde 70'e yakın katılım sağlarken bazı poliklinikler de kapandı. AKOM önünde gerçekleştirilen ortak basın açıklamasında birlik ve mücadele mesajları verildi. Hastane içinde yapılan basın açıklamasının ardından yürüyüşle merkezi eylem alanına hareket edildi.
Fotoğraf: Evrensel
Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde de sağlık emekçileri hastane girişinde basın açıklaması gerçekleştirdi. İzmir Tabip Odası, SES ve Hekim Birliği’nin yaptığı açıklamalarda, sağlık emekçileri ayrıştıran yasaya karşı ortak mücadelenin önemine vurdu yapıldı.
(İzmir/EVRENSEL)
ANKARA: PERFORMANS DAYATMASI DEĞİL, ÜCRETLERDE ARTIŞ
Fotoğraf: Evrensel
Sağlık emek ve meslek örgütleri, AKP’nin Aralık ayındaki kanun teklifini geri çekmesinden 6 ay sonra getirdiği yasa değişikliğini hekimler ve diş hekimlerini sınırlı tutmasına, temel ücret artışı yerine performans dayatmasına tepki gösterdi. TTB, SES, TDB, Hekim Sen, Tabip Sen, Genel Sağlık İş, Hekim Birliği Sendikası, KADHED, AHEF, AHESEN, Birlik ve Dayanışma Sendikası ülke çapında bir gün iş bırakma eylemi yaptı.
Ankara’da iş bırakma eylemi için ortak adres Hacettepe Üniversitesi Hastanesi oldu. Sağlık emek ve meslek örgütlerinin eyleminde sık sık “Herkese eşit, parasız sağlık”, “Yaşamak , yaşatmak istiyoruz” sloganları atıldı. Ankara Tabip Odası (ATO) yönetimden Ayşe Uğurlu yaptığı ortak açıklamada, sağlıkta üretenlere karşı sözleri olduğunu belirterek, “Biz gecesi gündüzü olmayanlar, bu sağlıksız sisteme göz yummayanlar, aylardır oyalama taktikleriyle yok sayılan, ‘giderlerse gitsinler’ sözlerine boyun eğmeyen milyonlar olarak yoksulluk sınırı altındaki ödemelere, bizleri ölümüne çalıştıranlara, sağlıkta şiddeti üretenlere karşı sözümüz var. Yeni yasa teklifiyle Meclis’te, ekranlarda yürüttüğünüz senaryolarınız hem bizlerin, hem toplumun gözünde artık hükümsüzdür” dedi.
Aylar süren oyalamanın ardından yeni yasa yasa teklifiyle sağlıkçıların emeğiyle alay edildiğini belirten Uğurlu, emekliliğe yansıyacak temel ücret artışı, baskı altında çalışmama, sağlığın şiddetten arındırılması, koruyucu sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesini isterken performansa dayalı ödeme sisteminin dayatıldığını ifade etti. Sağlıkçıların emeğine ayrılması gereken bütçenin şehir hastanelerine kira ve hizmet bedeli olarak gömüldüğünü söyleyen Uğurlu, sağlık emek ve meslek örgütlerinin sağlıklı bir gelecek için bir araya geldiğini vurguladı.
Bu grevin son olmadığını belirten Uğurlu, “Hakkımız olanı alana kadar hep birlikte, sağlıksız politikalarınızın ve emek gasbınızın karşısında olmaya tüm gücümüzle devam edeceğiz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)
ADANA'DA TÜM İŞYERLERİNDEN ORTAK EYLEM
Fotoğraf: Evrensel
“Oyalama Değil, Hakkımız Olanı İstiyoruz!” sloganıyla greve giden sağlıkçılar Adana’da ASM’ler ve hastanelerde başlayan eylemlerin ardından kitlesel basın açıklaması yaptı.
Adana’da sağlık alanında 11 meslek örgütü iş bırakma eylemine katıldı. Eylemler Adana Şehir Hastanesi, Ç.Ü. Balcalı Hastanesi, Seyhan, Yüreğir ve Çukurova Devlet hastaneleri dahil tüm işyerleri ve çoğu ASM’de gerçekleşti. Eylemlere Adana Tabip Odası, SES, AHEF, AHSEN, Birlik Dayanışma, Genel Sağlık İş, Hekim Sen, KADHED, Tabip Sen, TDB ve Hekim Birliği Sendikası üyesi emekçiler katıldı. Balcalı’da gerçekleşen eyleme Dev Sağlık İş de katıldı.
#YalanYasayaBeyazGöREV
— Evrensel Gazetesi (@evrenselgzt) June 15, 2022
Adana Şehir Hastanesinde çalışan hekimler ve sağlık emekçileri, “Oyalama değil hakkımız olanı istiyoruz!” diyerek iş bıraktı. https://t.co/aw67Ea5YKJ pic.twitter.com/rFZIBK7qEk
“ASİSTAN HEKİMLER YOĞUN KATILDI”
Açıklamalara çalışma koşulları her geçen gün ağırlaşan asistan hekimlerin katılımı yoğun oldu. Balcalı Hastanesi’nde sabah saatlerinde yapılan açıklamayı bir asistan hekim okudu. Açıklamayı okuyan hekim “Biz gerçekten yorulduk. Sağlık sistemindeki aksaklıkların hekimlere iş yükü ile çözülmesinden, hasta ile karşı karşıya getirilmekten, yetersiz ücretlerimizin sosyal medyada abartı sayılar yazılarak hedef gösterilmekten yorulduk, biz tükendik ama asla haklarımızı elde edebilmek için mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz” dedi.
#YalanYasayaBeyazGöREV
— Evrensel Gazetesi (@evrenselgzt) June 15, 2022
Adana'da hekimler ve sağlık emekçileri AKP'nin "müjde" diyerek sunduğu yasaya karşı iş bıraktı
"İktidar bir an önce sağlık meslek örgütleri ile yeni yasa hazırlamalı. Bugün bir günlük eylemdeyiz ancak süresiz grevlere de hazırız!”https://t.co/aw67Ea5YKJ pic.twitter.com/5nonphQuG3
“SÜRESİZ GREVLERE DE HAZIRIZ”
Açıklamanın ardından konuşan Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, iktidarın bir an önce sağlık meslek örgütleri ile bir araya gelerek yeni yasa hazırlamalarını istediklerini belirterek “Şimdi tüm sağlık meslek örgütleri beraberiz. Bugün bir günlük eylem yapıyoruz. Bu ülkenin sağlık emekçileri ve hekimler 5 günlük eylemlere ve süresiz grevlere de hazır” dedi. (Adana/EVRENSEL)
BURSA: BU GİDİŞATI DEĞİŞTİRMEK İÇİN BİRLİKTEYİZ
Fotoğraf: Evrensel
Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hatanesi önünde bir araya gelen sağlıkçılar adına açıklamayı Bursa Tabip Odası Başkanı Tufan Kumaş okudu.
Sağlıkta şiddeti üretenlere karşı sözümüz var diyen Kumaş, “Yeni yasa teklifiyle yeniden farkına vardığınız gibi Meclis’te, ekranlarda yürüttüğünüz senaryolarınız; hem bizlerin hem de toplumun gözünde artık hükümsüzdür. Aylar süren oyalamanın ardından, yeni yasa teklifiyle emeğimizle yeniden alay ettiniz. Bizler emekliliğe yansıyacak temel ücret artışı talep ederken, nitelikli şekilde ve baskı altında olmadan çalışabilmemiz için yeterli süre ve olanaklar, sağlıkta şiddetten arındırılmış çalışma alanları, toplumun daha az hastalanması için koruyucu sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesini isterken; sizlerin bize reva gördüğü, performansa dayalı ödeme sistemini dayatmak, emeğimiz için ayrılması gereken bütçeyi şehir hastanelerine kira ve hizmet bedeli olarak gömmek oldu. Sizin bizlere dayattığınız sağlıksızlığa karşı bizler bu gidişatı değiştirmek, sağlıklı bir gelecek için birlikteyiz” dedi.
Bursa'da sağlık emekçileri #YalanYasayaBeyazGöREV diyerek iş bıraktı
— Evrensel Gazetesi (@evrenselgzt) June 15, 2022
"Aylar süren oyalamanın ardından, yeni yasa teklifiyle emeğimizle yeniden alay ettiniz. Ekranlarda yürüttüğünüz senaryolarınız, hem bizlerin hem de toplumun gözünde artık hükümsüzdür!"https://t.co/aw67Ea5YKJ pic.twitter.com/OezzguHdHL
“SAĞLIKSIZ POLİTİKALARINIZIN KARŞISINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Bugünkü G(ö)REV eylemimiz son değil diyerek devam eden Kumaş, “Bu bir itirazdır! Meclis’te yürütülen senaryoyu reddediştir! Hakkımız olanı alana kadar hep birlikte, sağlıksız politikalarınızın ve emek gaspınızın karşısında olmaya tüm gücümüzle devam edeceğiz. Tüm Türkiye’de hakları için, mesleğinin onuru için bir araya gelen milyonlar olarak biliyoruz ki emeğimizin hakkını aldığımız, sağlıklı bir geleceği birlikte inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı. (Bursa/EVRENSEL)
KOCAELİ: EMEĞİMİZLE ALAY ETMEYİN
Fotoğraf: Evrensel
Kocaeli'de sağlık emekçileri Kocaeli Devlet Hastanesi önünde toplanarak Türkiye genelinde süren greve destek verdi. Acil servis önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına Kocaeli'de bulunan farklı hastanelerden sağlık emekçileri, 11 sağlık meslek ve emek örgütlerinin temsilcileri de katıldı.
Fotoğraf: Evrensel
Kitle adına açıklamayı Kocaeli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Ayşe Engin Arısoy okudu. Arısoy, yeni yasa teklifiyle birlikte sağlıkçıların emekleriyle alay edildiğini belirterek, "Biz emekliliğe yansıyacak temel ücrete artışı talep ederken; nitelikli, baskı altında olmadan çalışabilmek için yeterli süre ve olanaklar isterken; sağlıkta şiddetten arındırılmış çalışma alanları, toplum için koruyucu sağlık hizmetleri isterken; bize reva gördüğünüz performansa dayalı ödeme sistemini dayatmak, emeğimiz için ayırmanız gereken bütçeyi şehir hastanelerine kira ve hizmet bedeli olarak gömmektir" dedi.
Kocaeli'de hekimler ve sağlık çalışanları #YalanYasayaBeyazGöREV diyerek iş bıraktı
— Evrensel Gazetesi (@evrenselgzt) June 15, 2022
11 sağlık meslek örgütünün de katıldığı açıklamada sağlık emekçileri, AKP'nin "müjde" diyerek sunduğu yasaya tepki gösterdi, "Hakkımızı istiyoruz" dedihttps://t.co/aw67Ea5YKJ pic.twitter.com/SMtBLsX5of
(Kocaeli/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et