15 Haziran 2022 18:23

ODTÜ’de piyanonun kaldırılmasını soran öğrencilere dekandan "Demokrasinin de sınırı var" yanıtı

ODTÜ'de Dekan Pınar Acar'ın fakültedeki piyanonun hiç kimseye sorulmadan kaldırılmasına karşı çıkan öğrencilere "Demokrasinin de bir sınırı var" diye yanıt vermesi tepki çekti.

Fotoğraf: Evrensel 

Paylaş

ODTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri fakültedeki piyanonun kimseye haber verilmeden kaldırılmasını eleştirdiklerinde, dekanın “Demokrasinin de bir sınırı var” dediğini açıkladı. Konuyla ilgili topladıkları imzaları idareye teslim eden öğrenciler eylem yaptı. Dekan Pınar Acar, akademisyenler arasında yapılan eğilim yoklamasına rağmen atandığı için tepki toplamıştı.

Fakülte binasındaki piyano için görüşmek istediklerinde, dekanın dönem sonunda görüşebileceği yönünde yanıt alan öğrenciler, imza kampanyası başlatımıştı. Öğrenciler, kampanya sonucunda topladıkları imzayı teslim etmek için fakülte kantininde toplanarak açıklama yaptı.

Açıklamada 30 Mayıs tarihinde İİBF A binasında bulunan piyanonun öğrencilere, görevlilere ve fakültedeki öğretim görevlilerine danışılmadan, haber bile verilmeden kaldırıldığı, İİBF Dekanlığı’na süreci öğrenmek için gidenlerin içeri alınmadığını hatırlatan öğrenciler, Dekan Pınar Acar’ın kendilerini ayaküstü dinlediği söyledi.

Açıklamada "Piyanonun FAUD amfisinde işlenilen derslerde bazı hocaları rahatsız ettiği gerekçesi ile kaldırıldığını söyleyen dekana, bu sebebin anlaşılabilir olduğunu fakat kaldırılma sürecinin demokratik bir şekilde işlemediğini söyleyen arkadaşlarımıza dekan, ‘Demokrasinin de bir sınırı var’ şeklinde cevap verdi. Dekan ayrıca piyanonun kendisinden önceki dekanlar tarafından kaldırılmadığını, bu icraatın ‘kendisine nasip olduğunu’ ifade etti. Tüm fakülte bileşenlerini öğrenciyi muhatap almayan atanmış dekana, demokratik fakülte talebimizin hiçe sayılmasına karşı bir arada durmaya çağırıyoruz.” denildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Emek Partisi, Adana’da yoksulluk sınırı üzerinde ücret için imza kampanyası başlattı

SONRAKİ HABER

İzmir’de 15-16 Haziran direnişi ışığında sınıf hareketi konuşuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa