17 Haziran 2022 09:40

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a aday yanıtı: Yüreğin yetiyorsa çağırırsın televizyon kanallarına, cumhurbaşkanı adayını açıklarım

Fox TV canlı yayınında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a adaylık yanıtı: "Yüreğin yetiyorsa beni çağırırsın televizyon kanallarına ben de sana cumhurbaşkanı adayını açıklarım."

FOX TV canlı yayınından ekran görüntüsü alınmıştır

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programında konuk oldu.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'adayını açıkla' seylemlerine yanı verdi. Erdoğan'a meydan okuyan CHP lideri, Yüreğin yetiyorsa beni çağırırsın televizyon kanallarına ben de sana cumhurbaşkanı adayını açıklarım. Yüreği yetiyorsa çıksın karşıma, dışarıdan niye gazel okuyor" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar ise şöyle:

"Bülent Arınç’la tokalaştık, hatta bir değil iki kez tokalaştık. Niye tokalaşmayalım. Farkı siyasi kulvarlarda olmamıza karşın birbirimize saygılıyız."

SOSYAL MEDYA YASASI

"Gerçekleri dinlemeye tahammül edemiyorlar. Benim düşündüğümün aksine değil de gerçekleri yazarsan gerçekleri kamuoyunun bilgisine sunarsan ben seni hapse atacağım diyor. Benim söylediklerimi yazacaksın diye bir düşünce. Daha önemli bir şey var AK Parti’nin komisyon başkanı Yargıtay’dan bir üye istiyor. Yargıç geliyor bunun doğru olmadığını büyük tartışmalara yol açacağını söylüyor. Onu susturuyorlar. Davet ettikleri kişi gerçekleri söylüyor ama buna tahammül edemiyorlar. Neden? Saraydan talimat almış başkan bu böyle geçecek diyor. Bu yasa yapmanın hangi koşullarda gerçekleştiğini bize gösteriyor" diye konuştu."

EKONOMİ

"Faizi indirdik diyor, Hangi faiz indi? Merkez Bankası bankalara düşük faizle bankalara veriyor, bankalar bunu götürüyorlar hazine tahvili alıyorlar bankalar burada karlarını yüzde 300’lere çıkardılar vatandaşa da yüksek faizle kredi veriyor. Erdoğan birilerine para kazandırıyor aslında. Biz boşluna beşli çete demiyoruz. 85 milyon insan bir avuç insana çalışıyor.

Kur Korumalı Mevduat uygulamasını derhal kaldıracağız. Ekmek alırken vergi verecek milyarları alırken vergi vermeyecek. Man Adası geleneği bu. Getirdiler paraları beş kuruş bir faiz vermediler. Buradan önce Amerika’ya bildiriliyor, şu kadar para hareketi var oradan Man Adası’ndan Türkiye’ye geliyor, vergi cennetlerinden geldiği için beş kuruş para verilmiyor. Açtı bununla ilgili dava, Yargıtay’da bu davayı kazandık. Belgelerin tamamı doğru. Oradaki iddialarımın arkasındayım.

Yap-işlet-devlet ile yapılanlar soygun düzeniyle yapılmıştır. Bunların zarar etme şansı sıfır. İntikam duygusuyla değil, adaletle çözeceğiz. Devletin nasıl soyulduğunu, soygunun boyutunu tespit edeceğiz."

ERDOĞAN'A ADAY YANITI

"Telaş, telaş. Çekiniyor. Yüreğin varsa cumhurbaşkanı adayını açıkla diyor. Arkadaş yüreğin yetiyorsa beni çağırırsın senin televizyon kanalların var, orada çıkarsın karşıma oturur hesaplaşırız ben de sana cumhurbaşkanı adayının kim olacağını açıklayacağım. Yüreği yetiyorsa çıksın karşıma, dışarıdan niye gazel okuyor. Devletin bütün bilgileri senin elinde. Haksızlık yaptıysak çıkarsın beni mat edersin. Yapamaz, cesaret edemez, çünkü kirli birisi. Benim ne soracağımı gayet iyi biliyor. 10 tane soru sordum. 128 milyar doları kime sattın? Ben tek geleceğim, kimi istiyorsan yanına al. Çıkamaz, temiz adam değil, cesaret edemez. Ben kimseye hakaret etmem. benim düşüncem varsa efendi gibi açıklarım ama o hakaret ederek... Çünkü bilgi yok, yönetim gücünü kaybetmiş durumda."

ERKEN SEÇİM

"Anayasa açık. Seçim zamanında yapılacaksa Erdoğan'ın aday olmaması lazım. Anayasa açık, hukukçular söylüyor. O nedenle erken seçim yapacaklar. Bu gerçeği Erdoğan da biliyor, Bahçeli de biliyor."

SEÇİM GÜVENLİĞİ

"Bir komisyon kuruldu. 12 kişiden oluşan bir komisyonumuz. 6 güvenlikçi 6 da siyasetçi olmak üzere. Çalışmalar devam ediyor. Her bir aşamada sandık güvenliğini sağlarız diye çalışma yaptık. Seçim günü sandığa gidin, oyunuzu kullanın. Bu konuda güvenliği sağlayacağımızdan emin olmalarını istiyorum"

DEMİRTAŞ-KAVALA

Karar alıyorsunuz, iddianame alınıyor mahkeme beraat ettiriyor. AİHM beraat ettiriyor. Bu ülkede kim olursa olsun zülme uğradığı zaman insan olarak burada bir haksızlık var demek lazım. Bu haksızlıktır, zulümdür bu. Ben yanlışı dile getirmezsem yarın bana sormayacaklar mı bu Adalet Yürüyüşü'nü niye yaptın diye. Haksızlık kime yapıldıysa karşı çıkacaksınız.

"ÖCALAN İLE ZATEN GÖRÜŞÜLÜYOR"

"İktidar zaten görüşüyor Öcalan’la. Kendi aralarında o görüşmeler yapılıyor zaten. Acaba Kürt’lerin oyunu nasıl alabiliriz. Kürtler o kadar akılsız mı allah aşkına yapılan haksızlığı görmüyorlar mı? Seçimden önce bir açıklama yaptırdılar. Hadi Erdoğan yapabilir, Bahçeli de onu destekledi. Akıl tutulması var. İktidarda kalmak için her yol mubahtır diyorlar. Ne var burada ya! Para var para, hırs var hırs. Ailesinin çıkarları var. Yazıktır günahtır bu memlekette soyulmadık kişi kalmadı ya. Sofralarda bereket kalmadı ya!" (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Serbest piyasada döviz açılış fiyatları: Dolar 17,31 TL, avro 18,20 TL

SONRAKİ HABER

Mülteci hakları ve geri gönderme sorunu | Smyrna'dan İzmir'e Kentin Gündemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa