18 Haziran 2022 17:28

CHP'li Altay: Soylu’nun ‘görevden affını’ isteme zamanı geldi

Çocuk istismarı suçundan tutuklanan MHP eski Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp ile Süleyman Soylu'nun fotoğrafı gündem oldu. CHP'li Engin Altay, " ‘Görevden affını’ isteme zamanı gelddi" dedi.

Fotoğraf: @cihankayalp5/twitter

Paylaş

Şerif KARATAŞ
İstanbul

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, MHP’nin görevden aldığı ve sonrasında “çocuk istismarı” iddiasıyla tutuklanan MHP Diyarbakır Eski İl Başkanı Cihan Kayaalp ile fotoğrafı gündem oldu. CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, “İçişleri Bakanı bu görevde durmaması noktasında kamuoyunda ciddi bir beklentiye yol açtı. İçişleri Bakanının görevinden affını isteme zamanı gelmiştir” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın’ın sosyal medya hesabından duyurusunun ardından, feshedilen partisinin Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp, Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltında alınmıştı. Kayaalp, çıkarıldığı mahkemece, ‘cinsel istismar’ suçundan tutuklandı. Kayaalp’in tutuklanmasıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile fotoğrafları sosyal medyada gündem oldu.

"MHP TEMİZE ÇIKARILMA ÇABASI"

CHP Grup Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay, gazetemize konuştu. Önceden görevden alınma ardından soruşturma yapıldığına dikkat çeken Altay, “Devletin, yargının böyle bir soruşturmayı MHP’ye önceden bildirmesi tabirle tüyo vermesi yasal işlem yapılmadan önce MHP’nin Diyarbakır İl Teşkilatını feshetmesi yoluyla kendince MHP’nin temize çıkarılması çabasıdır. Bu çirkindir doğru değildir. Bu kabul edilemez” ifadelerini kullandı. Ortada kamu vicdanında çok olumsuz karşılanan bir ithamla eski il başkanının karşı karşıya olduğunu belirten Altay, Kayaalp’in tutuklanmasıyla Soylu ile fotoğrafları gündeme gelmesini de işaret ederek, “Biz Süleyman Soylu’nun kamu vicdanını yaralayan insanlarla fotoğraflarına çok alışkınız. O yüzden İçişleri Bakanlığının adını suç işleri bakanlığı olarak değiştirdik” dedi. Kara para aklama suçlamasıyla Avusturya’da tutuklu bulunan Sezgin Baran Korkmaz’ın Süleyman Soylu ile fotoğraflarının olduğunu belirten Altay, karanlık suçlarla isimleri anılan birçok isimin de Soylu ile fotoğraflarının ortaya çıktığını hatırlatarak, “İçişleri Bakanının bu görevde durmaması noktasında kamuoyunda ciddi bir beklentiye yol açtı. İçişleri Bakanının görevinden affını isteme zamanı gelmiştir diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

ÖNCEKİ HABER

150 yıllık trajikomedi: Önce yoksul kıl, sonra dolandır!

SONRAKİ HABER

AKP’nin ‘kadrosundan’ taşeron işçiye bu kaldı: Emeklilik zorunlu, aylığı 2 bin 700 TL

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa