21 Haziran 2022 23:04

Ercüment Akdeniz: Sendikaların parti gözetmeden kendi tutum belgelerini yayınlaması gerekiyor

EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Antalya'da emek ve meslek örgütleriyle bir araya geldi. Akdeniz, " Sendikalar da parti gözetmeden kendi tutum belgelerini yayınlaması gerekiyor" dedi.

Fotoğraf: Eda Aktaş/Evrensel

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Eğitim Sen Antalya Şubesi terasında emek ve meslek örgütleri ile toplantı yaptı. Tarımsal alanda çiftçilerin yaşadığı mazot, gübre ve tohumların yüksek fiyatlardan dolayı ulaşamaz hale geldiğini vurgulayan Akdeniz, önümüzdeki süreçte ciddi bir gıda krizinin yaşanabileceğine dikkat çekti. Ekonomiye dayalı kur korumalı mevduat sistemi, gelir endeksli iç borçlanma sistemi ile çocukların dahi borçlandırıldığını ifade eden Akdeniz,  "Tam bir faiz oyunu ve bunun bedelini emekçilere yüksek vergi yoluyla ödetilmek isteniyor" dedi.

Akdeniz, işçiler açısından sendikal hareketin öneminden bahsederek; hem sendikal bürokrasiye hem de iktidara karşı örgütlenerek mücadele edilmesi gerektiğini, başka çözüm yolunun olmadığını söyledi.

Akdeniz, “Temmuz da asgari ücrete zam yapılacak açıklaması yapıldı. Ancak bu zam yoksulluk sınırının üzerinde olacak mı bunu tartışmak gerekiyor. Eğer sendikalar ve işçiler üzerindeki rehavetten kurtulmazsa bugüne kadar mücadele ile almış oldukları hakları dahi gidecektir” dedi.

Akdeniz “16 Ocak’ta Emek Partisi olarak deklarasyon yayınladık. Diğer partiler de kendi deklarasyonlarını yayınladılar. Sendikalar da parti gözetmeden kendi tutum belgelerini yayınlaması gerekiyor. Türkiye’nin çıkışı için emekçiler ‘taleplerimiz bunlardır, bu taleplerin altına imza atmayan partiler kapımıza gelmesin’ desinler. Pratik adımlar uygulanırsa karşı ittifak arayışlarımızı da güçlendirir ve emekçilerin iradesinin yansıdığı zemini oluşturur" ifadelerini kullandı.

Akdeniz toplantıda Meclis'e gelen 'dezenformasyon yasasına' da değindi. Toplantı sonrası Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Erdem Güner ile buluştu. Akdeniz, hükümetin, çıkartmak istediği dezenformasyon yasası adı altında gerçeğin üstüne karanlık örtmeye çalıştığını ve bağımsız gazetecilerin önünü kesmek için çeşitli ceza yöntemlerini uygulamak istediklerini belirtti. (Antalya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Beyaz TV'de "cin çıkaran" Pelin Hürman: Reklamın iyisi kötüsü olmaz, büyü bozmadan ücret alıyorum

SONRAKİ HABER

HDP'li Züleyha Gülüm, haksız tahrik indiriminin kaldırılması için önerge verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa