22 Haziran 2022 01:20

"Etnomüzikoloji: Kültürler ve Müzikler" kitabının lansmanı yapılacak

Etnomüzikoloji alanında çalışma yürüten Ulaş Özdemir, Mehtap Demir ve Evrim Hikmet Öğüt'ün birlikte hazırladıkları, "Etnomüzikoloji: Kültürler ve Müzikler" raflardaki yerini aldı.

Görsel: KargART

Paylaş

Etnomüzikoloji alanında çalışma yürüten Ulaş Özdemir, Mehtap Demir ve Evrim Hikmet Öğüt'ün birlikte hazırladıkları, "Etnomüzikoloji: Kültürler ve Müzikler" adlı bir kitap yayınlandı. Kitabın lansmanı Çarşamba akşamı Kadıköy Karga'da gerçekleştirilecek.

İthaki Yayınları "Etnomüzikoloji: Kültürler ve Müzikler" kitabını; İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Etnomüzikoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Mehtap Demir, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzikoloji Bölümü Etnomüzikoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç.Dr. Ulaş Özdemir ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Etnomüzikoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Evrim Hikmet Öğüt birlikte hazırladı.

BU ALANDAKİ İLK TÜRKÇE KAYNAK

Kitabın lansman duyurusunda şu ifadelere yer verildi: "Etnomüzikoloji, müzik folkloru, müzik etnografisi, müzik sosyolojisi, hatta müzik felsefesi gibi birçok müzik araştırma alanı ile antropoloji ve sosyoloji başta olmak üzere müzik dışı pek çok alanla ilişkili oldukça dinamik bir bilimsel disiplin. Etnomüzikoloji: Kültürler ve Müzikler kitabı, bu disiplini kapsamlı bir biçimde ele alan Türkçedeki ilk kaynak.

Mayıs 2022’de İthaki Yayınları tarafından yayınlanan Etnomüzikoloji: Kültürler ve Müzikler’i editörleri ve yazarlarıyla birlikte konuşmak ve kutlamak üzere 22 Haziran Çarşamba akşamı 20.30’da Karga Bar’da bir araya geliyoruz.

Kitabın editörlerinin ve yazarlarının kitaba ve arka planına dair detayları paylaşacakları kısa söyleşinin ardından editör ve yazarlardan Ulaş Özdemir, Evrim Hikmet Öğüt ve Mustafa Avcı bu gece için DJ kabinine girecek ve bize dünyanın müziğini dinletecekler." (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Çamlıçataklılar Gebze’de piknikte buluştu

SONRAKİ HABER

Zimbabve'de kamu sağlık çalışanları greve gitti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa