22 Haziran 2022 18:38

HTŞ'nin Afrin'de 3 köyü daha ele geçirdiği iddia edildi

Suriye'de El Kaide'nin desteklediği Heyet Tahrir el-Şam'ın (HTŞ), Afrin'de üç köyün kontrolünü ele geçirdiği öne sürüldü.

Fotoğraf: Qasioun News Agency/Wikimedia Commons (CC BY 3.0)

Paylaş

Suriye'de El Kaide destekli Heyet Tahrir el-Şam'ın (HTŞ), Türkiye destekli Feylak el Şam örgütünün Afrin'de kontrol ettiği üç köyü daha ele geçirdiği iddia edildi. Erbil merkezli Rûdaw sitesinin haberine göre HTŞ dün, Afrin'in Basûfan, Fafertin ve Kibeşin köylerini ele geçirdi.

Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu (SMO) çatısı altındaki gruplardan biri olan Feylak el Şam'ın bu üç köyden çekildiği belirtilirken Rudaw'ın haberine göre Türkiye destekli silahlı isyancılara mensup bazı kaynaklar, HTŞ'nin Basûfan köyünde kontrol noktaları kurduğunu aktardı.

Suriye'de Türkiye destekli gruplar arasında geçtiğimiz hafta çıkan çatışmalarda en az sekiz kişi ölmüştü. HTŞ'nin de ise çatışmalardan faydalanarak, cumartesi ve pazar günü Afrin'in güneybatısında birçok köyün kontrolünü ele geçirdiği haberleri gelmişti. SMO çatısı altındaki grupların Türkiye'nin arabuluculuğu ile uzlaştığı ve mevzilerine çekildiği aktarılmıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Sınır ötesi operasyonda bir asker daha yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

AKP'nin ek bütçe talebinin sonuçları ne olacak? Sansür yasası ne getirecek? - Garo Paylan | Ankara Baskısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa