23 Haziran 2022 12:51

Milyarları yiyen şehir hastaneleri malzeme eksikliği nedeniyle sayılı hasta bakabiliyor

Milyarlarca lira aktarılan şirketlerin işlettiği şehir hastanelerinde malzeme eksikliği yaşanıyor. Hastalar başka hastanelere sevk ediliyor.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘benim rüyamdı’ dediği şehir hastaneleri malzeme eksikliğinden dolayı hastaları geri çeviriyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Ankara Şehir Hastanesi polikliniklerinde malzeme eksikliğinden dolayı hasta tedavi edilmediğini, acil serviste de sayılı hasta tedavi edildiği iddialarını Meclis gündemine taşıyarak soru önergesi verdi.

HASTALAR BAŞKA YERLERE SEVK EDİLİYOR

Malzeme sıkıntısı ve beyin ameliyatlarında kullanılan CCN motoru eksikliği kaynaklı acil vaka kabul edilememesinden dolayı, Ankara Şehir Hastanesi’nin 112 acil servisinin nöbetçi uzmanlarının, özellikle acil kraniyotomi gereken vakaları başka sağlık merkezlerine sevk etmeleri konusunda uyarıldıklarını belirten İlgezdi “Sağlıkta devrim yaptıklarını söyleyen iktidar, sağlıkta çöküşün baş aktörüdür” dedi.

12 CCN MOTORUNDAN 10’U ARIZALI

Ankara Şehir Hastanesi’nde, beyin ameliyatlarında kafatası kesmek için kullanılan medikal malzeme olan 12 CCN motorundan 10’unun bakımsızlık ve malzeme eksikliğinden kullanılamaz halde olduğuna işaret eden İlgezdi “Üstelik bu motorlar kapanan kent içindeki diğer hastanelerden getirilmiştir. Şu anda sadece 2 CCN motorunun çalışır durumda. Bu yüzden polikliniklere hasta alınmadığı gibi acil servise de yeni hasta kabul etmekte sıkıntı yaşanmakta” bilgisini verdi. 

ŞİFA İÇİN GELENLER GERİ ÇEVİRİLİYOR

Ankara Şehir Hastanesi’nin elinde acil durumlarda kullanılmak üzere klasik el-drill seti, gilgi teli gibi malzemeler dışında neredeyse hiç malzeme olmadığı iddialarını da gündemine getiren İlgezdi “Büyük vaatlerle kurulan bu hastanelere şifa için gelen vatandaşlar medikal malzeme eksikliğinden dolayı hastane kapısından geri çevriliyor” dedi. Türkiye genelinde birçok şehir hastanesinde malzeme sıkıntısı yaşandığı bilgisini veren İlgezdi, “Erzurum Şehir Hastanesi’ne başvuran 16 yaşındaki bir gencin sol göz damarlarında tıkanma tespit edilmiş, acil ameliyat kararı verilmiş ancak gereken tıbbi malzeme bulunmadığı için başka hastaneye sevk edilmişti. Yaşanan bu uzun süreçte genç hasta görme bozukluğuyla karşı karşıya kaldı. Ne yazık ki aynı minvalde birçok hikâyenin yaşandığını biliyoruz” ifadelerini kullanarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

ADETA PARA YUTTULAR

‘Cebimizden 5 kuruş çıkmayacak’ denilen şehir hastaneleri adeta para yuttu. 13 şehir hastanesini işleten 4 şirkete 2022’de yapılacak olan ödeme 33 milyar 769 milyon liraya ulaştı. Bu rakam 5 bakanlığın bütçesini bile geçti. Ayrıca dolar kuru artınca şirketlere ödenen kiralar da uçtu. (HABER MERKEZİ) 

ÖNCEKİ HABER

Julian Assange ve Batı’nın çifte standardı

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'da tutuklanan gazetecilere dair rapor açıklandı: Delil de yok hukuk da 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa