Katledilen Fatma Kovan davasında savcı müebbet istedi
Denizli’de boşandığı erkek tarafından katledilen Fatma Kovan davasında mütalaasını veren savcı, katil Osman A. için müebbet hapis cezası talep etti.
![Katledilen Fatma Kovan davasında savcı müebbet istedi](https://www.evrensel.net/upload/dosya/213014.jpg)
Fatma Kovan davası öncesi açıklama yapan kadınlar | Fotoğraf: Evrensel
İLGİLİ HABERLER
![Isparta'da Rabia Yılmaz, hakkında uzaklaştırma kararı bulunan Ayhan Yılmaz tarafından öldürüldü](https://www.evrensel.net/images/840/upload/dosya/207935.jpg)
Isparta'da Rabia Yılmaz, hakkında uzaklaştırma kararı bulunan Ayhan Yılmaz tarafından öldürüldü
![Haksız tahrik indirimleri faillere yol gösteriyor: Tuğba Dursun’un katilinden “ihanet” savunması](https://www.evrensel.net/images/840/upload/dosya/181990.jpg)
Haksız tahrik indirimleri faillere yol gösteriyor: Tuğba Dursun’un katilinden “ihanet” savunması
![Kadınlar, İstanbul Sözleşmesi için 4. kez Danıştay'daydı | Danıştay heyeti, kararı adli tatil öncesi yazılı olarak bildirecek](https://www.evrensel.net/images/840/upload/dosya/212945.jpg)
Kadınlar, İstanbul Sözleşmesi için 4. kez Danıştay'daydı | Danıştay heyeti, kararı adli tatil öncesi yazılı olarak bildirecek
Denizli Çal ilçesinde Mart 2021'de boşandığı erkek Osman A. tarafından katledilen Fatma Kovan davasının 5. duruşması Denizli 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya Fatma Kovan'ın ailesi ve avukatı katıldı.
Duruşmada mütalaasını veren savcı, Osman A.'nın cinayeti tasarlayarak işlediği kanaatine vardığını belirterek, müebbet hapis ile cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti sanık avukatlarına ek süre vererek duruşmayı 6 Eylül'e erteledi.
Dava öncesi adliye önünde açıklama yapan kadınlar adalet talebini yineledi. Basın açıklamasını okuyan Ayşegül Odabaşıoğlu, "Bu cinayet 7 yaşındaki bir çocuğun gözleri önünde meydana gelmesi bile katilin en ağır şekilde cezalandırılmasını gerektirmektedir. Düşünün ki 7 yaşındasınız ve anneniz gözünüzün önünde öldürüldü bu travmayı hayatınızda ne silebilir hangi terapi hangi oyun hangi aile hangi toplum" ifadelerini kullandı.
Adalet talebini yineleyen Odabaşıoğlu, "Devletimizi taahhüt ettiği görevleri yerine getirmeye çağırıyoruz. Kadın cinayetlerini önlemek, kadın cinayetlerinde asla ceza indirimi yapılmaması için her türlü yasal düzenlemeyi yapmak ve uygulamaya geçirmek üzere bir an önce gereğini yapmasını bekliyoruz" dedi. (Denizli/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et