28 Haziran 2022 16:01
/
Güncelleme: 15:16

Kobane davası | Aysel Tuğluk: Hasta olduğum için kendimi ifade edemiyorum

Kobane davasına SEGBİS ile bağlanan hasta mahpus Aysel Tuğluk, "Hasta olduğum için kendimi ifade edemiyorum. Bu hastalıktan dolayı savunmamı daha sonra yapacağım" dedi.

Kobane davası | Aysel Tuğluk: Hasta olduğum için kendimi ifade edemiyorum

Fotoğraf: Evrensel

Hasta mahpus Aysel Tuğluk, tutuklu bulunduğu cezaevinden avukatlarının refakatiyle Kobane davasına Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.

IŞİD'in Kobane’ye yönelik saldırıları üzerine 6-8 Ekim 2014’te gerçekleşen protesto eylemleri gerekçe gösterilerek aralarında HDP'nin eski eş genel başkanları ve MYK üyelerinin de bulunduğu 21’i tutuklu 108 ismin yargılandığı Kobane davasının 14’üncü duruşması, 2’nci gününde Sincan Cezaevi Kampüsü duruşma salonunda devam ediyor.

Duruşmaya, mahkemenin bir önceki oturumda kurduğu karar üzerine hasta mahpus, Kürt siyasetçi Aysel Tuğluk, Kandıra Cezaevi'nden SEGBİS ile katıldı. Tuğluk'a avukatları refakat etti.

Tuğluk, duruşma sırasında konuşmakta ve mahkeme başkanının sorularını algılamakta zorluk çekti. Mahkeme başkanı, Tuğluk’a geçmişteki bazı haber içeriklerini sordu. Tuğluk, “Benim özel bir durumum var. Hasta olduğum için kendimi ifade edemiyorum. Bu hastalıktan dolayı savunmamı daha sonra yapacağım” dedi.

Avukat Kenan Maçoğlu, Tuğluk hakkında yeni bir rapor geleceğini belirterek, savunma yapamayacak durumda olduğunu belirtti.

Kandıra 1 No’lu F Tipi Cezaevinde tutulan ve “demans” teşhisi konulan Kürt siyasetçi Aysel Tuğluk, hastane raporlarına rağmen Adli Tıp Kurumunun (ATK) “Cezaevinde kalabilir” raporları sebebiyle tahliye edilmiyor.

Tuğluk’un unutkanlık, yaşadıklarını ve konuşacağı kelimeleri hatırlayamama, tekrar tekrar sorma ve anlatma, yürürken denge bozukluğu gibi çok belirgin hafıza kayıpları yaşadığı aktarılıyor. Raporlarda Tuğluk'un hastalığından dolayı yalnız başına yaşayamayacağı vurgulanıyor.

Sağlık durumu gün geçtikçe kötüye giden Tuğluk’un serbest bırakılması için başlatılan kampanya sürüyor. (HABER MERKEZİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

İşçiye, düşman hukuku

İşçiye, düşman hukuku

Patronların yüzde 30 zam dayatmasına karşı yayılan grevleri engellemek için adeta düşman hukuku uygulanıyor: Besleme basın devreye sokuldu, valilik eylemleri yasakladı, e-devletten sendika üyeliği engellendi, işçilerin önüne polis-jandarma barikatı çekildi, gözaltılarla gözdağı verildi… Hiçbirinden sonuç alınamayınca ‘suç icadı’yla BİRTEK-SEN Başkanı Mehmet Türkmen tutuklandı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Adalet bakanı, "Kimileri ‘Bize soruşturma açın’ dercesine ortalıkta dolaşıyor" demişti. BİRTEK-SEN genel başkanının tutuklanmasından sonra siyasetçiler, gazeteciler ve sanatçılar şafak operasyonu ile gözaltına alındı

Evrensel'i Takip Et