Asgari Ücret toplantısına Halk TV, TELE1, Duvar ve Evrensel çalışanları alınmadı
Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısını takip etmek isteyen Evrensel, Gazete Duvar, Mezopotamya Ajansı, TELE 1 ve Halk TV muhabirleri engellendi.
![Asgari Ücret toplantısına Halk TV, TELE1, Duvar ve Evrensel çalışanları alınmadı](https://staimg.evrensel.net/upload/dosya/213390.jpg)
Fotoğraf: Evrensel
AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ara zam açıklamasının ardından Asgari Ücret Komisyonu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında, işçi, patron ve hükümet temsilcilerinin katılımıyla bugün toplandı.
Toplantıyı takip etmek üzere Bakanlık önüne gelen bazı basın mensupları, yetkiler tarafından engellenerek içeri alınmadı. Bakanlık yetkilileri tarafından gerekçe olarak toplantıyı yalnızca ajansların takip edileceği ifade edildi. Ajans dışı kurumların da girmesi üzerine ise "turkuaz basın kartı olmaması" gerekçesi öne sürüldü.
Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısını dışarıdan takip zorunda kalan Halk TV çalışanları | Fotoğraf: Evrensel
Evrensel Gazetesi, Gazete Duvar, Mezopotamya Ajansı, TELE 1 ve Halk TV muhabirleri, toplantıyı dışarıdan izlemek durumunda kaldı. (MEDYA SERVİSİ)
Evrensel'i Takip Et