30 Haziran 2022 12:56

Fetihtepe halkının elektrik, su ve doğal gazı kesildi

Kentsel dönüşüm adı altında evlerinden zorla çıkartılmak istenen Fetihtepe mahallesi sakinlerinin elektrik, doğal gaz ve suları kesildi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

İstanbul Okmeydanı Fetihtepe'de belediye, yürütmeyi durdurma kararının iptal olduğu yerlerde elektrik su ve doğal gazı kesmek için polisle beraber mahalleye geldi.

Günlerdir kentsel dönüşüm ile gündeme gelen Okmeydanı Fetihtepe Mahallesi'nde belediye 3'de 2 çoğunluğu sağlamadan 8 Haziran’da evleri tahliye edip yıkım yapmaya başlamıştı. İmza vermeyen kişileri evlerinden çıkarmak için elektrik su ve doğal gazlarını kesmişti. Mahalleli açtığı davalarla mahalledeki bazı binalar için yürütmeyi durdurma kararı almıştı ancak bu kararların bir kısmı iptal edildi.

Yürütmeyi durdurma kararının iptal edildiği yerlerin elektrik su ve doğal gazlarını kesmek için belediye çalışanları polisle beraber mahalleye geldi. Polis barikatlarıyla karşılaşan halk "Biz terörist değiliz, polis barikatı neden?", "Haydar Ali halka hesap verecek", "Direne direne kazanacağız", "Haydar Ali şaşırma sabrımızı taşırma" sloganları attı. Sık sık seçimi hatırlatan mahalleli "Her seçim öncesi halkın yanındayım diyen siyasiler nerede?" diye sordu.

Belediyenin mahalleliyle sulh yapmak istediğini ve bu talep üzerine belediye yetkililerine 15 maddelik bir talep listesi gönderdiklerini söyleyen Avukat Onur Cingil "Öğrendik ki hiçbir zaman sulh yapma niyetinde değillermiş. Bugün burada da görüyoruz ki tüm amaç bizi oyalamakmış" diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Libya Çölü’nde 20 göçmen susuzluktan hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

EPDK: Tarife yenileme dönemi olan temmuz ayında elektriğe zam yapılmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa