02 Temmuz 2022 11:39

CHP’li Ahmet Kaya: Sarp Sınır Kapısı’ndaki sıkıntılar neden çözülmüyor?

Artvin’de heyelanda, nakliye tırlarının kayalar altında kalması ve bir kişinin hayatını kaybetmesi sonrası CHP’li Ahmet Kaya "yetkililerin çözümsüzlüğü, tedbirsizliği nedeniyle felaket yaşandı" dedi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Artvin Kemalpaşa’da meydana gelen heyelanda ihraç malı yüklü nakliye tırlarının kayaların altında kalması ve bir tır şoförünün yaşamını yitirmesi hakkında açıklama yaparak hükümete tepki gösterdi.

Heyelan nedeniyle yaşanan kayıplarının AKP hükümetinin çözümsüzlüğü, tedbirsizliği ve sorumsuzluğu nedeniyle göz göre göre geldiğini belirterek, “Can ve mal kayıplarının hesabını kim verecek? Sarp Sınır Kapısındaki çileye çözüm üretmek için bu insanların başına daha nasıl bir felaket gelmesini bekliyorsunuz?​” diye sordu.

Mayıs ayında Sarp Sınır Kapısı’na giderek Gürcistan’a geçiş için sıra bekleyen tırların oluşturduğu kilometrelerce uzunluktaki kuyrukları görüntüleyen Kaya, tır şoförlerinin çok zor koşullarda günlerce bekletildiğini ifade ederek yaşanan sıkıntılara dikkat çekmiş ve hükümete çözüm üretilmesi çağrısında bulunmuştu.

“CAN VE MAL KAYBI GÖZ GÖRE GÖRE YAŞANDI”

Kaya, “Diğer yandan sınır kapısında nakliyecilerimizin gidiş geliş sürelerinin uzadığını, ihracat mallarının geç teslim edildiğini ve maddi manevi zararların oluştuğunu ifade ettik. Bu sorunları Meclis’te defalarca gündeme getirmemize rağmen biz söyledik, biz işittik. Sorunu çözmesi gerekenler duymazdan, görmezden geldiler. Ve bugün bu acı olay adeta göz göre yaşandı.” dedi.

“GÜRCİSTAN TARAFINDA 15 DAKİKA, BİZDE GÜNLER SÜRÜYOR”

Ahmet Kaya, “Hem ihracatçılarımız hem de nakliyecilerimiz yıllardır haykırıyorlar ve Sarp Sınır Kapısı’ndaki kuyruk çilesine son verilmesini istiyorlar. Gürcistan tarafında bir tır şoförü aracından inmeden 15 dakikada işlemlerini tamamlayarak çıkış yaparken, orada kuyruklar oluşmazken; Türkiye tarafında yaşanan hantallık nedeniyle tırcılarımız 20 kilometreyi aşan kuyruklarda günlerce bekletiliyor. Bu çözümsüzlüğü anlamak mümkün değil. Hükümet yetkilileri bunun nedenini bize izah etmelidir.” dedi.

“Nisan ayında üst düzey yetkililerin katılımıyla ihracatçılarla bir toplantı düzenlenmiş. Orada ihracatçılarımız olayın vahametini izah etmişler ve yağmurlu havalarda oluşabilecek bir heyelanda tır kuyruklarında birçok insanın canından ve malından olacağını söylemişler” bilgisini veren Kaya, “Yetkilerden önlem alınmasını istemişler. Maalesef hiçbir adım atılmamış” dedi.

“Sarp Sınır Kapısı modernize edilince sorunlar ortadan kalkacak” denildiğini anlatan Kaya, milyon dolarlar harcanarak çalışma yapıldığını ama yoğunluğun neredeyse 3 kat daha arttığını söyledi.

Hükümet yetkililerinin “Muratlı Sınır Kapısı’nı açacağız” sözlerini hatırlatan Kaya, 2013 yılında Muratlı Gümrük Müdürlüğü kurulduğunu üzerinden geçen 9 yılda tek bir çivi dahi çakılmadığını, Muratlı Gümrük Kapısı sadece kağıt üzerinde kaldığını belirtti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Grevdeki Atışkan Alçı işçileri: Mühür de bizde, Süleyman da biziz

SONRAKİ HABER

Sivas Katliamı’nın 29. yılında Madımak Oteli önünde anma: Adalete kadar mücadele

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa