3 Temmuz 2022 15:37

Perşembeliler: Dolmuşlarda kartlı sistem ve indirim hakkı bütün ilçelerde olmalı

Sadece Altınordu’da geçerli olan kartlı dolmuş hattı ve indirim hakkı uygulamasına tepki gösteren Perşembeliler, uygulamanın bütün ilçelerde geçerli olmasını istedi.

Perşembeliler: Dolmuşlarda kartlı sistem ve indirim hakkı bütün ilçelerde olmalı

Fotoğraf: DHA

Ordu Büyükşehir Belediyesinin sadece Altınordu’da geçerli olan kartlı dolmuş hattı ve indirim hakkı uygulamasına tepki gösteren Perşembeliler uygulamanın bütün ilçelerde geçerli olması gerektiğini dile getirdi.

Dolmuşlarda 60-65 yaşa arasında indirimin, 65 yaş üstünün ücretsiz olmasının, ekonomik sıkıntıların da artığı günümüzde önemli bir hak olduğunu belirten Erkut Yılmaz, “Bu hakkın il genelinde her yerde geçerli olması gerekiyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi yaptığı düzenleme ile Altınordu ilçesinde dolmuşlarda kartlı sisteme geçti. Bu uygulama Perşembe ve diğer ilçelerde yok. Hak kullanımında ilçeler arası ayrım olmamalı” dedi.

Saim Acartürk ise “Akaryakıta yapılan zamlar nedeniyle dolmuş ücretleri de artırıldı. Devlet ve belediyeler bu konuda ulaşım desteği sağlamalı. Görevleri ayrıca. Ancak tüm yük halkın sırtına yükleniyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi bir an önce tüm ilçelerde ortak dolmuş uygulamasına başlamalı. Öncelikle Altınordu’ya en yakın ilçe olan Perşembe’de 60-65 yaş arası indirim, 65 yaş üzeri de ücretsiz ulaşım hakkına kavuşmalıdır” dedi. (Ordu/EVRENSEL)

Evrensel'i Takip Et