3 Temmuz 2022 18:46
/
Güncelleme: 20:43

33. DAY-MER Kültür Sanat Festivali’nin park şenliği sürüyor

Türk ve Kürt Toplumu Dayanışma Merkezinin (DAY-MER) Londra’da düzenlediği 33. Kültür Sanat Festivali'nin son etkinliği olan park şenliği sürüyor.

33. DAY-MER Kültür Sanat Festivali’nin park şenliği sürüyor

Fotoğraf: Evrensel

Londra’da 1989 yılından bu yana kültür sanat festivalleri düzenleyen Türk ve Kürt Toplumu Dayanışma Merkezinin (DAY-MER) bu yılki festival etkinliklerinin sonuncusu olan park şenliği sürüyor.

Sendikaların ve çeşitli kampanya gruplarının destek verdiği şenlikte sahne alan isimler şöyle: Oğuz Aksaç, Mikail Aslan, Cemil Qoçgiri, The Turbans, Lokandes ve The Odd Beats.

33. DAY-MER Kültür Sanat Festivali

Fotoğraf: Evrensel

İşçi Partisinin eski lideri Jeremy Corbyn, Yazar Mustafa Yalçıner ve çok sayıda sendikacının konuşmacı olduğu şenlik, geç saatlere kadar Hackney’deki Clissold Park’ta devam edecek.

Şenlik The Turbans'ın ezgileriyle sürüyor.

(Londra/EVRENSEL)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Padişah yetkisi

Padişah yetkisi

Devlet Denetleme Kuruluna verilen sınırsız kayyım yetkisiyle Cumhurbaşkanı, bir talimat vererek kamu kuruluşlarından belediyelere, sendikalardan meslek odalarına ve barolara kadar tüm kurumların yönetimlerini, yargı kararına gerek olmadan görevden alabilecek. Prof. Dr. Metin Günday “Bu bir kayyım yetkisi. Anayasa’ya aykırı” dedi.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Kara Harp Okulu mezuniyet törenindeki kılıçlı yemin nedeniyle 5 teğmen ordudan ihraç edildi.

Evrensel'i Takip Et