4 Temmuz 2022 21:29

Bakırköy Belediyesi mahkemeye rağmen Zeytinlik Halk Pazarı’nın elektrik, su ve doğalgazını kesti

Bakırköy Belediyesi mahkemenin aldığı ‘Yürütmeyi Durdurma Kararı’na karşılık, Zeytinlik Halk Pazarı’nın elektrik, su ve doğalgaz bağlantılarını kesti. Esnaf, belediye ekiplerine tepki gösterdi. 

Zeytinlik Halk Pazarı’na ne yapılacağı bilgisi verilmeden, geçtiğimiz günlerde yıkım kararıyla birlikte çevik kuvvet eşliğinde yıkım ekibi gönderen Bakırköy Belediye ekipleri, ‘Yürütmeyi Durdurma Kararı’nı görünce ‘Evrak kontrolüne geldik’ diyerek çekilmişti. 
Yurt Haber Ajansı’nın haberine göre; durdurma kararına karşılık, bu kez çarşının elektrik, su ve doğalgaz bağlantılarını kesmeye gelen zabıta ekiplerine tepki gösteren esnaf, tebligattan bir saat sonra yapılan işlemin ne hukuki ne de ahlaki olmadığını savundu.

Belediye Başkanı Kerimoğlu’nun halkın içine çıkamadığını, esnafın sesine kulak vermediğini ve yaptığı her işlemi ‘Ben yaptım oldu’ mantısı ile yaptığını ifade eden esnaf, 3 yıl önce de aynı olayların yaşandığı Zeytinlik Halk Pazarı’na gelen Başkan Kerimoğlu’nun kendilerine verdiği sözü tutmasını istedi.

“YAPILAN İŞLEM HUKUKA AYKIRIDIR”

Zeytinlik Halk Pazarı için ‘Yürütmeyi durdurma kararı’ aldıkları halde elektrik, su ve doğalgazının kesilmesinin hukuka aykırı olduğunu söyleyen Avukat Fatih Şahin, Bakırköy’de hukukun çiğnendiğini söyleyerek, yapılan işlem için de dava açtıklarını belirtti.

Çarşı Avukatı Avukat Fatih Şahin, “Şu an yapılan işlem, esnafı yıldırma politikasıdır” dedi. (HABER MERKEZİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Yasak çuvala sığmıyor

Yasak çuvala sığmıyor

KAMUAR’ın hesaplamalarına göre son bir yılda meyve fiyatları yüzde 154.5, sebze fiyatları yüzde 116.5, gıda fiyatları ortalama yüzde 70 arttı. Hane halkının bir yıl sonrası için enflasyon beklentisi yüzde 59’u, işçilerinki ise yüzde 62’yi aştı. Emekçiler için bıçak kemikte! Yasak, tutuklama, işten atma tehdidi işçilerin harekete geçmesini durduramıyor.

Has Çuval 37 ülkeye ihracat yapıyor.

İstanbul Sanayi Odası nın ikinci en büyük 500 listesinde.

Has Çuval'ın iki fabrikasında 600 işçi fiili greve katıldı

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Erdoğan: Dünya bir imtihan yeridir, ekonomik zorluklar gelip geçer.

Evrensel'i Takip Et