08 Temmuz 2022 16:37

Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Ayşe Öğretmeni ziyaret etti

EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Beyaz Show’da ‘Çocuklar ölmesin’ dediği için yargılanan Ayşe Öğretmeni ziyaret etti. Ayşe Öğretmen “Benim tek isteğim, çocuklar ölmesin” dedi.

Ayşe Çelik (sağda), Ercüment Akdeniz (solda) | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Beyaz Show’da “Çocuklar ölmesin” dediği için ceza alan Ayşe Öğretmeni ziyaret etti.

Ziyarette, 2016’da yargılanan ve 2019’da beraat eden Öğretmen Ayşe Çelik “Tek isteğim Türkiye’ye barışın gelmesi” dedi.

“BARIŞA ÇOK İHTİYACIMIZ VAR”

Ziyarette konuşan Akdeniz “Siz Türkiye’nin vicdanı oldunuz” dedi. Toplumun sinir uçları olduğunu ve bugünler de Emine Şenyaşar’ın da onlardan biri olduğunu belirten Akdeniz “Onlara gidip dokunmak toplumsal olarak bizim vicdani sorumluluğumuz. Maalesef o talihsiz günler çabucak unutuluyor” dedi.

Dayanışma içerisinde olmak için ziyaret gerçekleştirdiklerini anlatan Akdeniz şöyle devam etti: “Türkiye’de ‘barış’ demek ‘savaş’ demekten daha tehlikeli bir şey. Ama barışa çok ihtiyacımız var. Sizlerin de bir an önce göreve dönmenizi, bu haksız, hukuksuz yargı kararlarının iptal edilmesini istiyoruz. Bunun mücadelesini de vereceğiz. Sizin kadar barışa inanmış bir insan en güzel öğretmenliği yapar diye düşünüyorum.”

“TEK İSTEĞİM TÜRKİYE’YE BARIŞIN GELMESİ”

Ayşe Çelik ise “Benim ödediğim bedel ödenen bedellerin yanında konuşulacak bir şey değil bence. İnsanlar yaşamlarını veriyorlar. Benim tek isteğim Türkiye’ye barışın gelmesi, insanların huzurlu bir şekilde yaşaması, hiçbir çocuğun ölmemesi, hiçbir annenin gözünden tek bir damla yaş akmaması…” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

2016’da Beyaz Show’u Diyarbakır’dan arayan Ayşe Çelik isimli öğretmen bölgede çocuklar başta olmak üzere sivillerin öldürülmesine sessiz kalınmamasını istemiş, “Analar ağlamasın, çocuklar ölmesin” demişti. Ayşe Öğretmen bunun üzerine “Terör örgütü propagandası” ile suçlanmıştı. Çelik 2019 yılında, Anayasa Mahkemesinin hak ihlali kararı vermesinin ardından yeniden yargılandığı davada beraat etmişti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Berrin Taş Poetikası’nda insana bakış

SONRAKİ HABER

Mısır'da 'gerçek Batman benim' akımı sonucu 4 kişi tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa