9 Temmuz 2022 17:03
/
Güncelleme: 10 Temmuz 2022 11:00

Emekçinin evine bayram gelmedi: "Bayram alışverişi yok, tatil planımız evde oturmak"

Cemre KAVALA
Hakan BAŞ
Kocaeli

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde semt pazarına gelen yurttaşlara bayramda ne yapacaklarını sorduk, aldığımız ortak yanıt ise "Evde oturacağız" oldu.

Kurban Bayramı'nın gelmesi vesilesiyle bayram alışverişi yapıp yapmadıklarını sorduğumuz emekçiler, fiyatların her geçen gün arttığını ve sadece temel ihtiyaçları için para harcayabildiklerini söyledi. Mikrofonumuzu uzattığımız yurttaşlar 9 günlük tatil için ya herhangi bir plan yapmadıklarını ya da tatilde de çalışmak zorunda olduklarını belirtti.

EVRENSEL'İNMANŞETİ

İşçiye, düşman hukuku

İşçiye, düşman hukuku

Patronların yüzde 30 zam dayatmasına karşı yayılan grevleri engellemek için adeta düşman hukuku uygulanıyor: Besleme basın devreye sokuldu, valilik eylemleri yasakladı, e-devletten sendika üyeliği engellendi, işçilerin önüne polis-jandarma barikatı çekildi, gözaltılarla gözdağı verildi… Hiçbirinden sonuç alınamayınca ‘suç icadı’yla BİRTEK-SEN Başkanı Mehmet Türkmen tutuklandı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
16 Şubat 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et