10 Temmuz 2022 08:03
Son Güncellenme Tarihi: 10 Temmuz 2022 22:24

İstanbul'da su baskınları: Dere taştı, ev ve iş yerlerini su bastı

İstanbul'da etkili olan sağanak sonucu birçok ev ve iş yerini su bastı. Esenyurt'ta Haramidere taştı, mahalleler su altında kaldı. Esenyurt'ta yağışlardan toplam 18 mahalle etkilendi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İstanbul Esenyurt'ta dün gece ilerleyen saatlerde etkili olan sağanak sonucu su baskınlar yaşandı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "18 mahallede 134 konut, 15 iş yeri, 3 fabrika, 1 dernek binası ve 1 cami zarar gördü" dedi.

Sağanak yağış Esenyurt ilçesinde gecenin ilerleyen saatlerinde etkili oldu. Yağışla birlikte sel suları yolları doldururken, birçok ev ve iş yerini de su bastı. İlçede bulunan Haramidere'nin taştığı belirtilirken, dere çevresinde bulunan vatandaşların ise güçlük çektiği kaydedildi. Derenin çevresindeki Pınar Mahallesi ve Yeşilkent Mahallesi'nde sokaklar sular altında kaldı. Araçlar sel sularının içerisinde yüzerken, bodrum katlardaki daireleri sular doldurdu.

Öte yandan Akçaburgaz Mahallesi 3137 Sokak içerisinde bulunan bir fabrikada ise 4 işçi mahsur kaldı. Yağış nedeniyle fabrika sular altında kaldı. 

Selin verdiği zarar gün aydınlanmasıyla drone kamerasına yansıdı.

BAĞCILAR'DA EV VE İŞYERLERİNİ SU BASTI

Bağcılar Yıldıztepe Mahallesi 539, 540 ve 541 sokaktaki binaların bodrum katında bulun ev, işyeri ve garajları su bastı. İhbar verilmesi üzerine  olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Yoğun yağış nedeniyle bazı ev ve işyerlerini su bastı. İtfaiye ekiplerinin ev ve işyerlerindeki suyu tahliye çalışmaları sürüyor.

Bağcılar'da su baskını

SARIYER’DE İSTİNAT DUVARI 2 ARACIN ÜSTÜNE ÇÖKTÜ, 2 BİNA BOŞALTILDI 

Sarıyer'de yoğun yağış sonrası Ayazağa Mahallesi 125 Sokak'ta bulunan Magazin Gazetecileri Sitesi'nde bir binanın istinat duvarı 2 aracın çöktü. 44 daireli binanın çökme ihtimaline karşı 2 bina zabıta ekipleri tarafından tahliye edilerek mühürlendi.

Sarıyer'de etkili olan yağış nedeniyle yolda çökme meydana geldi. İstinat duvarından kopan parçalar ise alt taraftaki gecekondunun önüne düşerken, gecekondu tedbir amaçlı boşaltıldı. 

ÇAM VE SAKURA ŞEHİR HASTANESİ SUYLA DOLDU

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde otopark ve koridorlar da suyla doldu. Çalışanlar gece boyu servisler içerisindeki suyu tahliye etmek için çalıştı. Aynı zamanda trafonun patlaması da elektrik kesintilerine sebep oldu. Hastalar patlayan trafonun yangına sebep olmasından endişelendiğini dile getirdi. Geçtiğimiz kış şiddetli kar yağışında da çalışanlar hastaneye ulaşım sağlayamamış, birçoğu evlerine de dönemediği için 48'i bulan saatlerle nöbet tutarak hastanede olmak zorunda kalmışlardı. 

VALİLİK: 128 DAİRE, 12 İŞYERİ, 3 FABRİKA SU BASKININDAN ETKİLENDİ

İstanbul Valiliği kuvvetli yağış sonrasında Haramidere'nin taşması sonucu Esenyurt'ta yaşanan su baskınları ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada , "18 mahallede 134 konut, 15 iş yeri, 3 fabrika, 1 dernek binası ve 1 cami zarar gördü" denildi. 

Yardım ödemelerinin başladığı belirtilen açıklamada "Yapılan incelemelerin ardından; AFAD Başkanlığı ve Esenyurt Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından taşkından zarar gören konutlar için 5 bin TL, iş yerleri için 10 bin TL yardım ödemesi yapılmaya başlanmıştır. Zarar gören konutlarda ikamet edenlerden barınma ihtiyacı bulunan 91 kişi, KYK Mahir İz Erkek Öğrenci Yurdunda misafir edilmiştir. Bölgede devam edecek hava muhalefetine karşı bütün vatandaşların tedbirli olmaları ve yapılan uyarıları dikkatle takip etmeleri gerekmektedir." denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Dünya deneyiminden ABD’de kürtaj hakkının kaldırılmasına

SONRAKİ HABER

Ankara'da sokaklar göle döndü, bazı ilçelerde sel meydana geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa