10 Temmuz 2022 11:58
/
Güncelleme: 11:10

Koronavirüs aşısı için yeni hatırlatma dozu randevusu açıldı

Koronavirüs aşısında yeni hatırlatma dozu randevusu açıldı.

Son aşısının üzerinden 6 ay geçenler hatırlatma dozunu yaptırabilecek. 

E-nabız sistemine tanımlananlar bugünden itibaren randevu alıp aşı olabilecek.

3 doz BionTech aşısı olanlar için bu 4'üncü doz olacak. 65 yaş ve üstü ile riskli gruplarda olanlar için bu 6'ncı doz aşı olacak.

Hatırlatma dozu için BionTech, Sinovac veya Turkovac'tan biri tercih edilebilecek.

VAKA SAYILARI ATIYOR

Son açıklanan haftalık Kovid-19 haritasına göre; 27 Haziran-3 temmuz haftasında vaka sayısı bir önceki haftaya göre yüzde 114 arttı. Son iki haftadaki artış ise 5 kata yakın oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "50 yaş üstüyle risk grubundakilere, son aşıları üzerinden 6 ay geçmişse, hatırlatma dozu aşılarını olmalarını ısrarla öneriyoruz" demişti. (HABER MERKEZİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Bütün toplum heybede

Bütün toplum heybede

Emekçileri bastırmak için grevler yasaklandı. “İç cepheyi tahkim” denilerek her kesimden siyasetçi, gazeteci ve aydına yönelik sabah operasyonları, tutuklamalar ve akılalmaz gerekçelerle açılan davalar sürüyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen sendikacılık yaptığı için tutuklandı.

Evrensel'i Takip Et