10 Temmuz 2022 23:55

Esenyurt'ta evlerini su basan aile: Dün geceden beri kimse yardıma gelmedi, bir rögarı bile açmadılar

Esenyurt'ta sağanak sonrası evlerini su basan 3 aile 24 saattir yardım gelmediğini belirterek "Tutanak tutup gidiyorlar, bir rögar bile açamadılar" diyerek tepkisini dile getirdi.

Fotoğraf: Evrensel 

Paylaş

İstanbul'da dün gece etkili olan sağanak sonrası Esenyurt'ta pek çok evi ve işyerini su bastı. Esenyurt Sultaniye Mahallesi 657'nci sokakta da 3 binada 4 daireyi su bastı. 3 daire ise girilemeyecek durumda. Rögarın taştığını ve sel sularıyla evlerinin dolduğunu belirten mahalleli dün geceden beri sokakta. Yardıma kimsenin gelmemesine tepki gösteren, evin ve eşyalarının kullanılamaz olduğunu belirten İmran Baran "Belediyeden kimse gelmedi. Tutanak tutuyorlar gidiyorlar. Bir rögar bile açamıyorlarsa ben ne diyeyim. Yardımcı olmuyor kimse" diyerek tepkisini dile getirdi.

"TUTANAK TUTUP GİTTİLER"

Dün gece yoğun sağanağın ardından rögar taşması ve su baskını yaşanan Sultaniye Mahallesinde yaşayan Baran ailesine 24 saattir yardım ulaşmadı. Her yeri aradıklarını belirten İmran Baran, "Dün geceden beri bitmişiz, halimiz kalmadı, bir gram uyku girmedi gözümüze. Bir metreye yakın su geldi. Kapı açılmadı, iyiki camda çıkacak yer vardı da çocukları camdan çıkardık. Zeytinburnu'dan akrabalarım yardıma geldi, belediyeden kimse gelmedi. Tutanak tutuyorlar gidiyorlar. Bir rögar bile açamıyorlarsa ben ne diyeyim. Çok mağduruz. Yardımcı olmuyor kimse" diyerek tepkisini dile getirdi.

"İNSANLARIN GİYECEK ELBİSESİ YOK, BİR KİŞİ EKMEK GETİRMEDİ"

Kendi çabalarıyla kirli suyu temizleyen Baran ailesine yardım eden komşuları Gökhan Koç ise yaşananları şöyle anlattı: "Dün akşam 11'den 12'den bu yana itfaiye ekibi geldi ama burayı çekemedi. Rögar tıkanmış evlerin tuvaletleri taştı. Burada aileler mağdur. Evrak tutup gittiler. Komşumuz dışarda biz de onlarla birlikte dışarıdayız. Kovalarla su çıkardık. İnsanların evlerinden alacak elbisesi bile yok. Bir kişi bile ekmek getirmedi. Komşular destek oluyor. Zabıta talepte bulunduk deyip evrak yazıp gidiyor. Dün geceden beri bu ailenin elinden tutan kimse olmadı. İSKİ'yi aradık, bir vidanjör bile getiremedik buraya. Elimden geldiğimce yardım ediyorum ama ben ne yapabilirim ki? Kaç aile mağdur burada."

İstanbul Valiliğinden gün içinde "Zarar gören konutlarda ikamet edenlerden barınma ihtiyacı bulunan 91 kişi, KYK Mahir İz Erkek Öğrenci Yurdunda misafir edilmiştir. AFAD Başkanlığı koordinasyonunda başlatılan çalışmalar ilgili kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve mahalle muhtarlıkları işbirliğiyle sürdürülmektedir" denilmişti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ücretsiz olması talep edilen HPV aşısına zam yapıldı

SONRAKİ HABER

Sur’da evleri kamulaştırılan mahalleliler: Verdikleri parayla duvar yapamayız!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa