12 Temmuz 2022 16:27

İş bırakan doktorları hedef gösteren imam açığa alındı

Dr. Ekrem Karakaya'nın katledilmesi üzerine iş bırakan sağlık çalışanlarını hedef gösteren imam Ahmet Gür açığa alındı.

Ekran görüntüsü, TIP DÜNYASI Twitter hesabının paylaştığı videodan alınmıştır.

Paylaş

Dr. Ekrem Karakaya'nın katledilmesi üzerine sağlıkta şiddete karşı iş bırakan sağlık çalışanlarını hedef alan Konya Kayalar Camisi imamı Ahmet Gür açığa alındı.

TELE1'in haberine göre konuyla ilgili Bosna Hersek Mahallesi Muhtarı Sait Tepe, “Açığa alındı. Müfettişler geldi buraya. Şu an camiye gitmiyor zaten” dedi.

Tepe, imam Ahmet Gür ile olan görüşmesini de anlattı. Buna göre Gür, sözlerinin yalnızca bir kısmının kesilerek verildiğini öne sürdü.

İmamla olan görüşmesini Muhtar Tepe, “Pişman olmuştur tabii ki. 'Sözlerim kesildi' diyor. Ben başında ‘Bu bir katliam’ dedim diyor. ‘Bunu yapanlar… Böylesine bir katliam yapamazlar’ dedim diyor” şeklinde konuştu.

NE OLMUŞTU?

Konya Şehir Hastanesi'nde görev yapan Dr. Ekrem Karakaya, hastanede bir hasta yakını tarafından katledilmiş, meslektaşları sağlıkta şiddeti protesto etmek için tüm Türkiye'de eylemler düzenlemişti. Türk Tabipleri Birliği, 7- 8 Temmuz’da iş bırakma kararı almıştı. İstanbul'daki eylemde doktorlara emniyet güçleri biber gazı ile müdahale etmişti.

İmam Ahmet Gür, 8 Temmuz Cuma günü verdiği vaazda, "Doktor öldürüldü diye bunu devletin aleyhine, milletin aleyhine… Dün hastanelerin hiçbir tanesi görev yapamadı. Günlük tedavi gören adam var. Bu kadar fırsatçılığa da gerek yok. Bu daha fazla doktorların öldürülmesini getirir, tahriktir. Sen vardın hastaneden boş döndün. Doktor da dedi ki bugün grevdeyiz. Öldürmez misin sen, dövmez misin, sövmez misin! Buna fırsat vermeyelim, herkes akıllı olsun" sözlerini sarf etmişti.

Vaazın videosunun sosyal medyada yayılması üzerine büyük tepki yükselmiş ve imam hakkında Diyanet, Valilik ve Başsavcılık soruşturma başlatmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesindeki hukuksuz atamanın yürütmesi durduruldu

SONRAKİ HABER

Harmandalı GGM’DE kalan mülteciler: Sebepsiz yere tutuluyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa