12 Temmuz 2022 16:57

Selahattin Demirtaş, Dilop'a konuştu: Bu kitabı bir gün beraber tamamlayacağız

Selahattin Demirtaş, Zınar Karavil’in kaleme aldığı “Demirtaş’ın Beyaz Sandalyesi” kitabını Dilop’a anlattı.

Demirtaş'ın Beyaz Sandalyesi kitabının kapağı.

Paylaş

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP'nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Zınar Karavil’in kaleme aldığı “Demirtaş’ın Beyaz Sandalyesi” kitabını Dilop’a anlattı.

Kübra Yeter’e konuşan Selahattin Demirtaş, hakkında kitap yazılması fikrinin önce kendine pek sıcak gelmediğini, ancak Zınar Karavil’in giriş taslağının fikrini değiştirdiğini ifade etti.

“Zınar ‘ben’i değil ‘biz’i yazmak istiyordu. Anlatım biçimi ve konuları ele alış tarzı daha ilk anda sardı beni. Kaleminin güçlü olduğunu zaten biliyordum ama yine de bu kadarını beklemiyordum doğrusu. Beklemiyor olmama da üzüldüm, hayıflandım açıkçası” diyen Demirtaş, “Son halini ben de ilk kez kitaptan okudum. Mesela hücre arkadaşım Abdullah Zeydan’ın neler ilettiğini ilk olarak kitapta okudum mesela. Eşimin, kardeşlerimin, avukatlarımın ve ekibimizin diğer kıymetlilerinin neler söylediklerini hatta bazılarının kitaba katkıda bulunduğunu bile okurken öğrendim” ifadelerini kullandı.

"KİTABI BEYAZ SANDALYEMDE OKUDUM"

“Kitabı kimse benim gibi okuma şansına erişemez çünkü ben kitabı hücredeki beyaz sandalyemde okudum” diyen Demirtaş şunları söyledi:

“Okurken hissettiklerimi, yaşadıklarımı uzun uzun anlatmamayı tercih ediyorum, müsaadenizle. Tahmin edilenin aksine çok duygusal biriyimdir. Okurken çok yerde ağladığımı bilin, yeter. Dayanışmanın, yoldaşlığın, kardeşliğin muhteşem haliydi beni etkileyen. Ve henüz tamamlanmamış bir romandır bu kitap. Halkımızın özgürlüğü tam olarak sağlanmadan da tamamlanmış saymayacağız. Bir gün hep birlikte tamamlayacağız bu kitabı.”

KİTAP DEMİRTAŞ’IN CEZAEVİ GÜNLERİNİ ANLATIYOR

Demirtaş’ın basın danışmanı Zınar Karavil’in kaleme aldığı “Demirtaş’ın Beyaz Sandalyesi” Mayıs ayında Dipnot Yayınları tarafından yayımlandı.

Kitap, Edirne Cezaevi’nde altıncı yılını dolduran Selahattin Demirtaş’ın cezaevinde olduğu süre boyunca yaşadıklarını ve siyasi, toplumsal gelişmeleri anlatıyor.

Kitapta, cezaevine giden süreçte yaşananlar, içeride günlerinin nasıl geçtiği ve neler hissettiği, ailesi ve arkadaşlarının ona dair düşünceleri gibi birçok başlık yer alıyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

TPI Composite işçileri: Sadaka zammını kabul etmiyoruz

SONRAKİ HABER

TYP’li işçiler alacaklıyken borçlu çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa