14 Temmuz 2022 14:28

Hububat hasadı başlıyor, çiftçi TMO'dan alım noktaları oluşturmasını istiyor

Hububat üreticileriyle görüşen CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Toprak Mahsulleri Ofisine çağrıda bulundu: "Çiftçinin buğdayını yerinde alacak bir sistem oluşturmalı."

Fotoğraf: CHP

Paylaş

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, hububat üreticileri ile görüştü. Buğday üreticilerinin sorunlarını dinleyen Gürer, Toprak Mahsulleri Ofisine (TMO),  "Çiftçinin buğdayını yerinde alacak bir sistem oluşturmalı" çağrısında bulundu.

Çiftçinin zor durumda olduğunu dile getiren Gürer, buğday üretimin geçtiğimiz yıllardan farklı olarak daha az gübre ve daha az mücadele ile üretildiğine işaret etti.

Gürer, “Çiftçi, buğday için TMO’nun gelip alım yapması halinde en azından geçtiğimiz yıllarda yaşadığı mağduriyeti bu yıl yaşamayacağını umuyor. Tarlalar hasat için hazır. Biçerdöver ve traktöre mazot koyulması için bir umutla bekleyen çiftçinin ayrıca bu giderlerinin de sübvanse edilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Primle birlikte 7 bin 400 lira olan buğday alım fiyatının çiftçiye cazip geldiğini söyleyen Ömer Fethi Gürer, “TMO kara gün dostuydu. Çiftçinin hububatını TMO alırdı. Son dönemlerde ithalatçı bir kimliğe erdi. Bu yıl TMO yeniden hububat alımında, primli taban fiyat uygulamasıyla çiftçinin ilgisini çekti. Ne var ki TMO çoğu bölgede hububat alım noktalarını tasfiye etmişti. Niğde’nin Bor ilçesinde de silolar vardı. Ofis arazisi satıldı. Silolar yıllardır boş duruyor. Çiftçi istiyor ki TMO tarafından gelip alım yapılsın. En azından nakliye giderleriyle uğrayacağı zarardan kurtulmak istiyor. Bu nedenle TMO’nun alım noktaları oluşturup, çiftçinin buğdayını yerinde alacak bir sistem oluşturmalı” diye konuştu.

(EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İngiltere’de başbakanlık yarışında ikinci tur oylaması yapılacak

SONRAKİ HABER

Tuzla’daki askeri tesisinin yıkımında asbest endişesi 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa