16 Temmuz 2022 02:56

Ordulular şikayetçi: "Kaldırımlar yayalara kapalı, esnafa ve araçlara açık"

Belediyenin cadde otopark uygulamasından şikayetçi olan Ordulular, "Esnafın dükkanını kaldırıma taşıması yetmezmiş gibi araçlar kaldırımlara karşılıklı park ediyor, kaldırımda yürümek imkansız" diyor.

Kolaj: Evrensel

Paylaş

Ordu’da trafiğin yoğun olduğu caddelerde esnafın ve araçların kaldırım işgali yayaların ve dolmuş şoförlerinin tepkisine neden oldu. Ordu’da yaz aylarında il dışından gelenlerin de etkisiyle yetersiz otopark sorunu kendini daha fazla hissettirmeye başladı. Buna bir de Ordu Büyükşehir Belediyesinin cadde otopark uygulaması eklenince sorun daha da büyüdü. Kaldırımda yürümekte zorlanan Ordulular, esnafın dükkanını kaldırıma kadar büyütmesinden, araçların kaldıra park edilmesinden şikayetçi.

"OTOPARKLAR YAPILMALI"

Dolmuş şoförleri ise araçların sağlı sollu park etmesi nedeniyle, geçişlerde büyük sıkıntı yaşadıklarını söylüyor. “Caddelerde iki yönlü park yapıyorlar. Yan yana iki aracın geçemeyeceği yerler var” diyen bir şoför sözlerine şöyle sürdürdü: “Yetkililere bildiriyoruz, sorunu çözeceklerini belirtseler de aynı sıkıntılar devam ediyor. Bu yetmezmiş gibi, dolmuş duraklarına özel araçlar park ediyor. Yolcu almak için duraklara giriş yapamıyoruz. Caddede durmak zorunda kalıyoruz. Bu nedenle de trafik sıkışıklığına neden oluyoruz”.

İsim vermek istemeyen başka bir dolmuş şoförü ise, “Ordu’da otopark sorunu var. Ordu Büyükşehir Belediyesi caddeleri otopark haline getirdi. Bu yanlış. Yer altı, yer üstü katlı otoparklar yapılmalı. Bu konuda niyet de yok. Böyle olunca bizler sıkıntı çekiyoruz” dedi.

"BELEDİYELER OTOPARK SORUNUNU ÇÖZMELİ"

Kaldırıma park edilen araçlardan şikayetçi olan Yücel Kaya, “Eve giderken cadde üzerinden yürümek zorunda kalıyorum. Caddenin kaldırımlarına karşılıklı araç park ediyorlar.  Taşbaşı ve Zaferi Milli Mahallelerinde her akşam sıkıntı yaşıyoruz. Mahalle yolunda trafik altüst oluyor” dedi.

Yaşar Us ise, “Hem esnafların hem de araçların kaldırım işgalleri yayaları zor durumda bırakıyor. Sanki kaldırımlar yayaların değil, otopark olmuş. Bu konuda belediyeler otopark sorununu çözmeli” dedi. (Ordu/EVRENSEL)

Kaldırıma taşmış kasalardan zorlukla yürüyen insanlar ve kaldırıma park etmiş araçlar.

ÖNCEKİ HABER

Kovid'in küresel sağlık sistemine olan etkisi sonrası çocuk aşılama oranı düştü

SONRAKİ HABER

EMEP'ten 15 Temmuz açıklaması: Darbe girişimi tek adam yönetiminin dayanağı oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa