17 Temmuz 2022 00:25

TPI işçilerinin eylemi devam ediyor | İşten atılan işçiler fabrika girişinde direnişe başladı

İzmir'de TPI Composite fabrikasında çalışan işçilerin, düşük zamma ve işten atmalara karşı başlattıkları iş bırakma eylemi devam ediyor. İşten atılan işçiler de fabrika girişinde direnişe başladı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İzmir Menemen ve Çiğli’de bulunan rüzgar gülü kanadı üretimi yapan Amerikalı şirket TPI Composite fabrikasında çalışan işçilerin, düşük zamma ve işten atmalara karşı başlattıkları iş bırakma eylemi devam ediyor.

150 işçinin atıldığı fabrikada işten atmalar sürerken baskılar da arttı. Patronun en son asgari ücrete yapılan yüzde 30’un üzerine yüzde 9 zam teklifini de düşük bulan işçiler, yaptıkları oylamada “Direnişe devam” dedi.

Gece vardiyasındaki işçiler fabrika bahçesinde bekleyişlerine devam ederken, işten atılan işçiler de fabrika girişinde direnişe başladı. İşçiler sık sık, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz” sloganları attı.

Sendika yönetiminin sesiz kalmasına da tepki gösteren işçiler, işten atılan işçilerin geri alınması, baskı ve tehditlerin son bulması ve insanca yaşayacak ücret talepleri karşılanana kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Demokrasi İçin Birlik: Bu karanlığı halkın ortak mücadelesi yenecek

SONRAKİ HABER

EMEP Genel Başkan Yardımcısı Sedat Başkavak: Birliğin, barış ve kardeşliğin yolu eşit haklara sahip olmaktan geçer

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa