Suudi Arabistan: Hava sahasını İsrail'e açmak diplomatik ilişki kurulduğu anlamına gelmez
ABD Başkanı Joe Biden'ın ziyaretinin ardından açıklama yapan Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı, hava sahasının İsrail'e açılması kararının diplomatik ilişki kurulduğu anlamına gelmediğini söyledi.
![Suudi Arabistan: Hava sahasını İsrail'e açmak diplomatik ilişki kurulduğu anlamına gelmez](https://www.evrensel.net/upload/dosya/214480.jpg)
Fotoğraf: Royal Hashemite Court/AA
İLGİLİ HABERLER
![İran, eski ABD Dışişleri Bakanı Pompeo da dahil birçok kişiyi yaptırım listesine ekledi](https://www.evrensel.net/images/840/upload/dosya/187965.jpg)
İran, eski ABD Dışişleri Bakanı Pompeo da dahil birçok kişiyi yaptırım listesine ekledi
![Biden'dan Cemal Kaşıkçı cinayeti sorusuna tepki: Ne aptalca bir soru](https://www.evrensel.net/images/840/upload/dosya/214432.jpg)
Biden'dan Cemal Kaşıkçı cinayeti sorusuna tepki: Ne aptalca bir soru
![ABD: İran ile nükleer anlaşma için çalışırken, ekonomik baskıyı da sürdüreceğiz](https://www.evrensel.net/images/840/upload/dosya/154080.jpg)
ABD: İran ile nükleer anlaşma için çalışırken, ekonomik baskıyı da sürdüreceğiz
![ABD Başkanı Biden, Suudi Arabistan Kralı Selman ile görüştü](https://www.evrensel.net/images/840/upload/dosya/214412.jpg)
ABD Başkanı Biden, Suudi Arabistan Kralı Selman ile görüştü
![Filistinliler, ABD Başkanı Biden'ı Beytullahim ve Doğu Kudüs'te protesto etti](https://www.evrensel.net/images/840/upload/dosya/214403.jpg)
Filistinliler, ABD Başkanı Biden'ı Beytullahim ve Doğu Kudüs'te protesto etti
Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ülkeleri, Mısır, Ürdün ve Irak'ın yanı sıra ABD Başkanı Joe Biden'ın katılımıyla Suudi Arabistan'da düzenlenen Cidde Güvenlik ve Kalkınma Zirvesi'nin ardından basın toplantısı düzenledi.
Suudi Arabistan merkezli El-İhbariyye kanalında yayımlanan açıklamaya göre Faysal bin Ferhan, Cidde'deki zirvede İran'a karşı İsrail'le bir savunma ittifakı kurulması konusunun gündeme gelmediğini söyleyerek "Arap NATO'su diye bir şey yok, zirvede de böyle bir şey konuşulmadı" dedi. Faysal bin Ferhan "Suudi Arabistan'ın hava sahasını İsrail'e açma kararı, İsrail'le diplomatik ilişki kurulduğu ya da başka bir adım atıldığı anlamına gelmez" dedi.
2021'den bu yana Irak'ta Suudi Arabistan ile İran arasında süren müzakerelere dair de konuşan Bin Ferhan, "Görüşmeler olumlu ama henüz istenen sonuç alınamadı. İlerleyen zamanlarda olumlu gelişmeler olacağını umut ediyoruz ve uzlaşı arayışımıza devam ediyoruz. Komşu İran'ın da bu ruha sahip olmasını temenni ediyoruz" diye konuştu.
Suudi Arabistan Sivil Havacılık Otoritesi 15 Temmuz'da, ülkenin hava sahasının İsrail'i de kapsayacak şekilde tüm sivil uçuşlara açıldığını duyurmuştu. ABD Başkanı Joe Biden da İsrail, Filistin ve Suudi Arabistan'ı kapsayan bölge ziyaretinin son durağı olan Suudi Arabistan'ın Cidde kentine gelmiş, Riyad yönetiminin hava sahasını İsrail'e açma kararının ardından Tel Aviv'den doğrudan Suudi Arabistan'a geçmişti. (DIŞ HABERLER)
Evrensel'i Takip Et