17 Temmuz 2022 15:18

TTB'den asbest yüklü Brezilya gemisine tepki: Bilimsel ve hukuksal mücadeleyi sürdüreceğiz

Türk Tabipleri Birliği, asbest yüklü savaş gemisinin Aliağa'da sökülmesine karşı çıkarak "TTB olarak her türlü bilimsel ve hukuksal mücadeleyi sürdüreceğiz" dedi.

Arşiv fotoğraf: Özer Akdemir/Evrensel

Paylaş

Uzmanların "asbest bombası" olarak nitelediği Brezilya donanmasına ait NAe São Paulo adlı savaş gemisinin Aliağa'da sökülmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığının onay verilmesini yankıları sürüyor. Türk Tabipleri Birliği (TTB), "Halk sağlığı açısından büyük risk oluşturan geminin ülkemize sokulmaması için, TTB olarak her türlü bilimsel ve hukuksal mücadeleyi sürdüreceğimizi kamuoyuna saygı ile duyururuz" açıklaması yaptı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan TTB, şu ifadelere yer verdi:

"Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre; başta asbest olmak üzere tehlikeli atık yüklü NAe Sao Paulo isimli Brezilya donanmasına ait geminin, sökülmek üzere Aliağa'ya getirilmesi izninin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verildiğini öğrendik. Halk sağlığı açısından büyük risk oluşturan geminin ülkemize sokulmaması için, TTB olarak her türlü bilimsel ve hukuksal mücadeleyi sürdüreceğimizi kamuoyuna saygı ile duyururuz." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Manisa'da 4,3 büyüklüğünde deprem yaşandı

SONRAKİ HABER

Panama'da hayat pahalılığı protestoları sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa