18 Temmuz 2022 10:29

Deniz Poyraz davasına silahlı saldırı girişimi: Elinde silahla adliyeye girmek istedi

Deniz Poyraz duruşmasına bir kişi elindeki silahla saldırı girişiminde bulundu. "Hepinizi tarayacağım" diyerek adliye binasına girmeye çalışan kişi etkisiz hale getirildi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir il binasına 17 Haziran 2021'de silahlı saldırı gerçekleştiren ve Deniz Poyraz'ı katleden Onur Gencer'in yargılandığı davanın 4'üncü duruşması İzmir 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor. Dava duruşması görülürken, eli silahlı bir kişi adliye içerisine girmeye çalıştı. Söz konusu kişinin adliye önüne gelerek, tetiği çektikten sonra "Hepinizi tarayacağım" dediği duyuldu.

Eli silahlı kişi adliye binasının kapısına gelene kadar polis müdahale etmedi. Duruşmaya katılanlar, bu duruma tepki göstermesi üzerine polis müdahale etti. Eli silahlı kişi gözaltına alındı.

"SOLCULAR NEREDE, ONLARI ÖLDÜRECEĞİM"

Gazete Duvar'da yer alan bilgilere göre ise adliye önündeki kaldırımdan, silahla yolun ortasına gelerek silaha mermi süren saldırganın, "Solcular nerede, solcuları gösterin. Ben polise sıkmam. Getirin onları öldüreceğim" şeklindeki konuştuğu dikkat çekti.

HDP'DEN AÇIKLAMA: VEKİLLERİMİZİ TEHDİT EDEN KİŞİ İLE SALDIRGAN ARASINDA BAĞ VAR MI?

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu saldırıya ilişkin bir açıklama yaptı. HDP Basın Büro tarafından paylaşılan açıklamada, 17 Haziran 2022 Pazar günü sabah saatlerinde Akın Akgöz isimli bir şahısın HDP'li vekillere "Siz İzmir Adliyesi önünde toplanın, biz de bir kardeşimizi canlı bomba olarak yollayıp…" vb. şeklinde ifadelerle tehdit ettiği belirtildi.

Açıklamada, "Biz, bu şahıs ve tehditleri hakkında ilgili mercileri dün sabah uyardık. Bu saldırı girişimi bir kez daha ilk günden beri dile getirdiğimiz iddialarımızı doğrulamıştır" ifadeleri kullanıldı.

“Duruşma öncesinde İzmir Adliyesi önüne il ve ilçe yöneticilerimiz, siyasi parti ve STK temsilcileri, milletvekilleri didik didik aranarak alınırken, elinde uzun namlulu silah olan bir şahıs arama noktalarından rahatça geçmiş, adliye önüne girmiş ve yeni bir saldırı girişiminde bulunmuştur" ifadeleri kullanılan açıklamada "Bir kez daha iktidara, İçişleri Bakanlığı’na ve İzmir Emniyeti’ne soruyoruz: Bu saldırgan ile vekillerimizi tehdit eden kişi arasında bir bağ var mıdır?" diye soruldu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Tarımda üretici enflasyonu yüzde 148,90 arttı

SONRAKİ HABER

Dünyada Kovid-19 vakaları 5 haftadır yükselişte

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa