18 Temmuz 2022 10:48

Koruma kararı kaldırılan CHP'li Canan Kaftancıoğlu: Tahsis etseniz de kabul etmeyeceğim artık

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu İçişleri Bakanlığı'nın koruma tahsisini kaldırdığını belirterek yeniden tahsis edilse bile kabul etmeyeceğini belirtti.

Canan Kaftancıoğlu | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İçişleri Bakanlığı'nın koruma tahsisini kaldırdığını, yeniden tahsis edilse bile kabul etmeyeceğini söyledi.

Kaftancıoğlu, İçişleri Bakanlığı'nın kararına sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Kaftancıoğlu, "İç! İşleri Bakanlığı; papatya falına çevirdiği koruma tahsisini  kaldırmış yine. Baştan söyleyeyim tahsis etseniz de  kabul etmeyeceğim artık. Yoğun çalışma tempoma rağmen bir gün bile sızlanmadan işini en iyi şekilde yapanlara sonsuz teşekkür! Söz, 3600 Ek Gösterge hakkınız. Devlet akıl, ahlak ve adaletle yönetilir. Çok az kaldı. Devleti babalarının çiftliği gibi gören, görmekle kalmayıp o şekilde yönetenlerden, önce sandıkta sonra hukuk karşısında öyle bir hesap soracağız ki göreceksiniz tüm dünyaya örnek olacak!" ifadelerine yer verdi.

Mevzuata göre TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerin Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük kentlerdeki il başkanlarına, İçişleri Bakanlığı Merkez Koruma Komisyonu tarafından koruma polisi tahsis ediliyor.  11 Kasım 2019'da CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun koruma polisleri, İçişleri Bakanlığının talimatıyla çekilmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Dünyada Kovid-19 vakaları 5 haftadır yükselişte

SONRAKİ HABER

Emek Partisi Kocaeli İl Örgütü: Vatandaşı sağlığından, sağlık çalışanını canından eden bu sistem değişmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa