18 Temmuz 2022 11:19
Son Güncellenme Tarihi: 19 Temmuz 2022 00:52

Ordu'nun ilçelerinde su baskınları meydana geldi; 253 heyelan, 32 mahsur kalma, 76 su baskını ihbarı alındı

Ordu'da şiddetli yağış nedeniyle su baskınları meydana geldi. AFAD, "253 heyelan, 32 mahsur kalma, 76 su baskını ihbarı alındı" açıklaması yaptı.

Altınordu | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Ordu'nun bazı ilçelerinde dün gece saatlerinde artan yağışların ardından su baskınları meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan açıklamada "253 heyelan, 32 mahsur kalma, 76 su baskını ihbarı alındı" denildi.

Açıklamada şu bilgiler verildi:

"Ordu'nun Altınordu, Perşembe, Fatsa, Gürgentepe ve Çamaş ilçelerinde bugün aralıklarla aşırı yağış meydana geldi. 112 Acil Çağrı Merkezi aracılığıyla 32 mahsur kalma, 76 konut ve iş yeri su baskını ile 28 konutu etkileyen heyelan ihbarı alındı. Ayrıca kırsal alanda 253 heyelan meydana geldi. Yol açma ve temizleme çalışmaları Karayolları, DSİ ve Belediyelere ait 298 iş makinesi ve 418 personel ile devam ediyor. Mahsur kalan vatandaşlarımız AFAD ve Belediye ekipleri tarafından güvenli bölgeye alındı. Çalışmalara destek vermek amacıyla AFAD Samsun İl Müdürlüğü'nden ekip görevlendirildi. Zarar ve hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Gelişmeleri takip ediyoruz."

ALTINORDU'DA SU BASKINLARI

Altınordu İlçesinde, gece saatlerinde artan yağışlar su baskınlarına neden oldu. Karapınar ve Şirinevler mahallelerinde çok sayıda ev ve işyerini su bastı.

Yağışlar, tahliye kanalları yeterli olmayınca su baskınlarına dönüştü. Bazı sitelerin bahçeleri suyla doldu. Biriken suyu tahliye etmek için çok sayıda su pompası kullanıldı.

Altyapı ve tahliye kanalları yetersizliği nedeniyle daha önce de benzer su baskınları yaşanmış, zemin katta bulunan işyeri ve meskenlere su dolmuştu.

Yoğun yağışın beraberinde sürüklediği çakıl ve kum nedeniyle caddelerde çamur birikintileri oluştu. Altınordu Belediyesi ekipleri ve mağdur vatandaşların gayretiyle temizlik çalışmaları yapıldı.

PERŞEMBE'DE TEDBİR AMACIYLA BAZI EVLER BOŞALTILDI

Perşembe’de etkisini gösteren yağış nedeniyle bazı bölgelerde heyelan meydana geldi. Sırakovancı Mahallesi Mollaosmanoğlu ve Taflanlık Bölgelerinde 5 ev tedbir amaçlı boşaltıldı. Mahalleye giden yollar taşkınların taşıdığı toprak ve suyla kapandı.

FATSA'DA DA SU BASKINLARI OLDU

Fatsa'da sabaha kadar etkili olan kuvvetli yağış nedeniyle Ilıca Mahallesi'nden geçen Ilıca Deresi taştı. Taşkın nedeniyle 2 iş yeri ile 10 evi su bastı.

İlçede bazı yollarda ve tarım arazilerinde heyelanlar meydana geldi. İhbarla bölgeye Büyükşehir Belediyesi, Fatsa Belediyesi ve AFAD ekipleri sevk edildi. Ekipler, su basan noktalar ile ulaşıma kapanan yollar için çalışma başlattı.

Yağış öncesi alınan önlemlerin işe yaradığını belirten Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Ethem Kibar, "Yağış biraz daha devam etse; büyük bir tehlike, felaket olabilirdi. 2016 yılında yine bu bölgede, yaşadığımız sel afeti aklımızda. Onun için tedbirlerimizi daha önceden almıştık. Şu anda burada yağış nedeniyle kapanan menfezler ve yollar var. Ekiplerimiz sahada çalışmalarına devam ediyor. Şu an için mağdur veya sıkıntılı bir yerimiz yok" dedi.

(Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Soma'da özelleştirmeye karşı iş durduran işçiler: Karar çekilene kadar mücadeleye devam

SONRAKİ HABER

CHP’li Yüceer: Çayır tırtılı nedeniyle zora düşen çiftçilerin kaybı devlet tarafından karşılanmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa