18 Temmuz 2022 11:29
Son Güncellenme Tarihi: 18 Temmuz 2022 16:35

Yeni Şafak'tan eski AKP'li İBB Başkanı Mevlüt Uysal iddiaları: Hukuksuz ihaleler için yargıya baskı yaptı

Yeni Şafak, Kadir Topbaş’ın İBB Başkanlığından istifasının ardından seçilen Mevlüt Uysal ile ilgili yaptığı haberinde, Uysal'ın hukuksuz ihaleler için yargıya baskı yaptığını iddia etti.

Fotoğraf: Okçular Vakfı Basın Bülteni

Paylaş

Yeni Şafak, Kadir Topbaş’ın istifasıyla boşalan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’nı devralan Mevlüt Uysal ile ilgili yaptığı haberinde bazı suçlamalar öne sürdü. 

Yeni Şafak'ın "Mevlüt Uysal'ın hukuksuz işleri: Üst düzey isimlerin adını kullanıyor" başlığı ile yayımladığı haber, "Ankara kulislerine" dayandırıldı. Haberde 1,5 yıl İBB Başkanlığı yapan Mevlüt Uysal'ın unvanını ve hukukçu kimliğini kullanarak iş takipçiliği yaptığı, birçok bakanlık ve bürokrasideki bağlantıları aracılığıyla HSK ve Danıştay’da bazı isimleri etki altına aldığı, hukuksuz ve kanunsuz taleplerde bulunduğu, haksız menfaat ve kazanç sağladığı iddia edildi. Haberde sıralanan iddialar arasında, "Uysal'ın bazı şirketlere imtiyaz sağladığı, adrese teslim özel ihaleler yaptırdığı, yargıyı bazı kararları almaya zorladığı, bunun için devletin en üst düzey isimlerini kulandığı" ifadeleri yer aldı. 

Yeni Şafak, haberinde, "Uysal’a, İBB Başkanlığı görevini Ekrem İmamoğlu’na devrettikten sonra hiçbir siyasi görev verilmedi. Uzun süredir ortalıkta görünmeyen Uysal’ın perde arkasından iş takipçiliği yapması AK Parti’de birçok çevreyi de rahatsız ediyor." ifadelerini kullandı. 

UYSAL: ÜZERİMDEN MESAJ VERİLİYOR

Odatv'den Uğur Can Biçer'e konuşan Mevlüt Uysal "Üzerimden mesaj veriliyor" dedi. Uysal, "Kime mesaj verilmek isteniyor" sorusuna yanıt vermezken, haberle ilgili suç duyurusunda bulunacağını söyledi.  Uysal yaptığı açıklamada, "Ben bu haberden hiçbir şey anlamadım. Ben neticede Ankara'ya gitmiş değilim. Hiçbir bakanlığın önünden geçmiş değilim. Öyle de bir durum yok. Danıştay yargıtay demişler. Mesleğim avukatlık. Ama ondan sonraki süreçte hiçbir şey yapmadım. Avukatlık yapmıyorum. Haberi yapmışlar ama benimle de hiç konuşmadılar. Tahminim konu ben değilim. Haber de imzasız. Haberle ilgili suç duyurusunda bulunacağım. İspatını koymak zorundalar." ifadedelerini kullandı.

MEVLÜT UYSAL KİMDİR?

Mevlüt Uysal, 29 Mart 2009 Yerel Seçimleri’nde Başakşehir Belediye Başkanı seçilmiş. 2014 Yerel Seçimleri'nde AKP adayı olarak ikinci kez seçime giren Uysal, ikinci kez Başakşehir Belediye başkanlığı koltuğuna oturmuştu. 2017'de Kadir Topbaş'ın istifası ile boşalan İBB Başkanlığı görevine 179 oyla AKP'nin adayı Mevlüt Uysal seçilmişti. Uysal'ın, "usulsüz seçmen" iddiasıyla ilgili “Soyadından AK Parti’ye oy verdiği tespit edilen 3 bin 92 kişinin kaydı silinmiş” sözleri tepki çekmişti.

SİVAS SANIKLARININ AVUKATI

AKP Genel Başkan Yardımcısı olan Hayati Yazıcı'nın avukatlık bürosunun ortağı da olan Mevlüt Uysal, Hayati Yazıcı ile birlikte, Madımak Katliamı Davası'nda yargılanan sanıkların da avukatlarından biriydi. 

Aynı zamanda TÜRGEV Kurucu Yönetim Kurulu üyeliği de yapmış olan Mevlüt Uysal, 1998 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın büyük oğlu Ahmet Burak Erdoğan’ın özel aracıyla Şişli’de karıştığı ve TRT ses sanatçısı Sevil Tanürek’in ölümüyle sonuçlanan kazayla ilgili soruşturmada, Burak Erdoğan’ın suçsuz kalması için görevlendirilen hukukçular içinde yer almıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP’li Yüceer: Çayır tırtılı nedeniyle zora düşen çiftçilerin kaybı devlet tarafından karşılanmalı

SONRAKİ HABER

İçişleri Bakanlığı: Van'da 1 jandarma hayatını kaybetti, 1 jandarma yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa