18 Temmuz 2022 14:18

İsmailağa tarikatı lideri Ustaosmanoğlu öldü | Ustaosmanoğlu-Cübbeli kavgası büyüdü: Kasetle tehdit

İsmailağa tarikatının lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun ölümünün ardından 'yeni lider' tartışması büyüdü. Ustaosmanoğlu’nun yeğeni Saadeddin Ustaosmanoğlu, Cübbeli Ahmet'i kasetle tehdit etti.

Kökler Derneği isimli YouTube kanalının 'Saadeddin Ustaosmanoğlu • Kökler Derneği Sohbetleri • 5 Temmuz 2022' isimli videosundan ekran görüntüsü alınmıştır

Paylaş

İsmailağa tarikatının lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun ölümünün ardından 'yeni lider' tartışması büyüdü.  Ustaosmanoğlu’nun yeğeni Saadeddin Ustaosmanoğlu, 'Cübbeli Ahmet' olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü'ye “Erkeksen şeyhliğini ilan et; et de kasetlerini patlatalım” dedi. Ünlü ise Saadeddin Ustaosmanoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

İsmailağa tarikatının lideri Mahmut Ustaosmanoğlu, 23 Haziran’da ölmüş, cenazesine AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başta olmak üzere birçok siyasi katılmıştı.

Seçimlerden önce AKP’ye açık destekte bulunan İsmailağa tarikatında Ustaosmanoğlu’nun ‘ölüm döşeğinde’ başlayan ‘yeni lider kim olacak’ tartışması Ustaosmanoğlu’nun ölümü sonrası şiddetlenmişti.Ustaosmanoğlu’nun yerini dünürü olan Hasan Kılıç’a bıraktığı, cenazede yapılan açıklama ile duyurulmuş olsa da cemaatteki post kavgası bitmedi.

Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, cenazede engellendiğini belirterek, "Efendi Hazretlerimize bir bardak, bakraç cenaze şerefisine su bile döktürmediler" demişti. Ünlü'nün bu sözlerinin üzerine yeğen Saadeddin Ustaosmanoğlu, Cübbeli Ahmet'i kasetle tehdit etti.

"KASET TEHTİDİ"

“Erkeksen şeyhliğini ilan et; et de kasetlerini patlatalım” diyen Ustaosmanoğlu, Kökler Derneği isimli YouTube kanalında yayımlanan videoda Cübbeli Ahmet’e şunları dedi:

“Erkeksen şeyhliğini ilan et. İlk teklifimiz sana bu; çok meraklısın çünkü. Erkeksen şeyhliğini ilan et; et de kasetlerini patlatalım. Açık söylüyorum; şeyhliğini ilan et. Tarikat icazetini kimden aldın. Sorunun cevabını vereceğiz. Biz vereceğiz; kasetlerle vereceğiz hem de. Kasetlerle vereceğiz. Sen yine kezzabi nokta nazarında yoluna devam edeceksin.”

Aynı videoda Ustaosmanoğlu, Cübbeli Ahmet'e şu soruları yöneltti:

  • 2009'da Efendi (Mahmut Ustaosmanoğlu) hayattayken kime biat ettin?
  • Benim mezarım türbe olur mu diye birine sordun mu?
  • Efendi ne kadar yaşar diye bir şeyhe sordun mu?
  • Endonezyalı Seyyid Neyfel Kaf'ı tanıyor musun? Bu adamın sana getirdiklerinden haberimiz var, bu adama ne kadar verdin? Bu adama getirttiklerini kimin evinde misafir ettin? Bu kadınları ne zaman açıklayacaksın?
  • Kahire'deki pavyon sokaklarını biliyor musun? Kahire’deki adamla ne konuştun? Kahire'de aradığını bulamayınca Lübnan’a gittiğini biliyorum. Lübnan’dan dönerken getirdiğin nisaları da biliyoruz.
  • Adil Öksüz evine geldiğinde sana mehdiden bahsetti mi?'

CÜBBELİ'DEN SUÇ DUYURUSU

halktv.com.tr'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre, Ünlü adına, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusunda ise Saadettin Ustaosmanoğlu’nun ‘tehdit’, ‘hakaret’, ‘şantaj’, ‘iftira’ ve ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçlarını işlediği öne sürüldü. Savcılık dilekçesinde “Mezkûr paylaşım müvekkilimin maddi ve manevi huzur ve sükununu son derece şiddetli bir şekilde bozmuştur. Şüpheli tarafından sarf edilen tahkir edici, küçük düşürücü sözler hem müvekkil nezdinde ağır elem duygusuna sebep olmuş hem de dış dünyada müvekkilin saygınlığına zarar verme tehlikesi oluşturmuştur” denildi.

Yayının yapıldığı Youtube’daki link için erişim engeli kararı verilmesi talep edildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bianet'ten 3 aylık medya gözlem raporu: 16 gazeteci tutuklandı, 19 gazeteci saldırıya uğradı

SONRAKİ HABER

Bakan'ın "9 ton asbest var" dediği geminin ikizinden 760 ton asbest çıkmıştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa