18 Temmuz 2022 18:10

ODTÜ’lü öğrenciler mezuniyetlerini geri almakta kararlı

ODTÜ'de Elektrik Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği bölümlerinden akademisyenler diploma töreninin Devrim Stadyumu'nda gerçekleştirilmesi çağrısı yaptı.

ODTÜ logosu

Paylaş

ODTÜ mezuniyet töreninin iptal edilmesine karşı tepkiler büyüyor. Elektrik Elektronik Mühendisliği , Endüstri Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği bölümlerinden akademisyenler, yaptıkları açıklamayla 2022 yılı diploma töreninin Devrim Stadyumu'nda gerçekleştirilmesi çağrısına destekte bulundu.

ODTÜ’de yıllardır Devrim Stadyumu’nda olan mezuniyetin rektörlük tarafından iptal edilmesiyle birlikte öğrenciler bu konuda birleşmeye başlamış ve akademisyenleri de kendilerine desteğe çağırmışlardı. Matematik Bölümü’nün ardından bugün Elektrik Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü akademiysenleri de resmi kanallarından, mezuniyetin iptali kararının karşısında Devrim Stadyumu’nda olacak bir mezuniyeti rektörlükten talep eden açıklamalar yayınladılar.

"ÜNİVERSİTENİN EN ÖNEMLİ YAPI TAŞI ÖĞRENCİLERİDİR"

Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü akademisyenleri yaptıkları açıklamada, “Bir üniversitenin en önemli yapıtaşı öğrencileridir; öğretim üyeleri ve yöneticilerin görevi ise onları evrensel bilgi ve değerlere sahip olarak yetiştirmektir. Üniversitemizden mezun olan gençlerimiz yarınlarımızı oluşturacaktır. Bu yarınlar, bugün onlara verdiğimiz kıymetle şekillenecek olan aidiyet, bağlılık, sorumluluk ve vefa duyguları ile belirlenecektir. ODTÜ’yü tercih eden gençlerin ve ailelerinin hayallerinden biri, ODTÜ Stadyumunda yapılacak mezuniyet törenini yaşamaktır. Öğrencilerimizin hak ettikleri başarılarını, bu başarıda büyük payı olan aileleri ile birlikte kutlamalarının en önemli kısmı kurumsal bir diploma törenidir. Bu kurumsal tören onların elinden alınırsa oluşacak hayal kırıklığının telafisi olmayacaktır. Üniversitemiz stadyumunda, tüm üniversite paydaşlarının birlikte kutlayacağı bir mezuniyet töreninin geleneksel hali ile yapılması için gereğini Üniversite Yönetiminden talep ediyoruz” dedi.

"GELENEKLERİMİZİ BİRLİKTE YAŞATALIM"

Endüstri Mühendisliğinden akademisyenler ise ”ODTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri olarak 2022 yılı diploma töreninin Devrim Stadyumu'nda gerçekleştirilmesi çağrısına katılıyoruz. Öğrencilerimizi güzel anılarla ve özgür düşünceyle uğurlamak, ODTÜ’lü olmaktan gurur duymamızı sağlayan geleneklerimizi hep beraber yaşatmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Bilgisayar Mühendisliği  akademisyenleri ise “Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri ve görevlileri olarak, 2022 mezuniyet töreninin bölümlere dağıtılmış olarak yapılması kararını üzüntü ile karşılıyoruz. ODTÜ ailesini coşku ve kıvanç içinde bir araya getiren bu törenin, Devrim Stadyumunda yapılması geleneğinin sürdürülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Öğrencilerimizin bu özel deneyimi stadyumda yaşama taleplerini haklı buluyor ve destekliyoruz. Üniversite yönetimini, tüm paydaşlar ile işbirliği içinde, mezuniyet törenini stadyumda gerçekleştirmek üzere gereken düzenlemeleri hayata geçirmeye çağırıyoruz” dedi.

ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğretim üyelerinin yaptığı açıklamada ise diploma töreninin öğrenciler kadar öğretim üyeleri için de özel bir öneme sahip olduğu ve törenin Devrim Stadyumu'nda gerçekleşmesinin de törene ayrı bir özgünlük kattığı söylendi. Akademisyenler, "Diploma töreninin ODTÜ bileşenlerinin ortak hissiyatı dikkate alınarak bu törenle özdeşleşmiş Devrim Stadyumu'nda yapılmasını" talep etti.

İptal kararının ardından geçen süreçte öğrenciler, hakları olan mezuniyeti atanmış rektör Verşan Kök’ten talep etmeye ve bölümlerini kendilerine destek olmaya davet etmeye devam ediyor. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır Tabip Odası Yöneticisi Ahmet Baran: Vaka sayıları bilinenin çok üstünde

SONRAKİ HABER

Konya'da 2 mahalleye asit varilleri bırakıldı, hayvanlar yaralandı, 3 kişi tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa