19 Temmuz 2022 22:18
/
Güncelleme: 21:37

İzmir'de kadınlar Danıştay kararını protesto etti: İstanbul Sözleşmesi’ni her koşulda savunacağız!

İzmir'de kadınlar Danıştay'ın İstanbul Sözleşmesi'nin feshini onaylayan kararını protesto etti, "İstanbul Sözleşmesi’ni her koşulda savunmaya devam edeceğiz" dedi.

İzmir'de kadınlar Danıştay kararını protesto etti: İstanbul Sözleşmesi’ni her koşulda savunacağız!

Fotoğraf: Dilek Omaklılar/Evrensel 

Danıştay 10. Dairesi, İstanbul Sözleşmesi'nin feshine dair Cumhurbaşkanı kararının iptali istemi reddetti. Sözleşmenin feshinin onayı anlamına gelen bu kadar İstanbul Sözleşmesi Bizim, Vazgeçmiyoruz İzmir Kampanya Grubu tarafından düzenlenen basın açıklamasıyla protesto edildi.

Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde düzenlenen açıklamada kadınlar, "Vazgeçmedik, vazgeçmiyoruz, İstanbul Sözleşmesi yaşatır" pankartı açtı; "Sözleşme bizim, vazgeçmiyoruz", "Jin, jiyan, azadi", "Katledilen kadınlar isyanımızdır", "Erkek adalet değil gerçek adalet" sloganları attı.

"TOPLUM NEZDİNDE BU KARARIN HİÇBİR MEŞRUİYETİ YOK!"

Kadınlar adına açıklamayı okuyan Berfin Büyükertaş, "Bu kararla Danıştay, tek adam iktidarının Meclisi devre dışı bırakarak istediği her kararı alabileceğini, istediği her uluslararası sözleşmeden kafasına göre çekilebileceğini göstermiştir. Kadınlar nezdinde, toplum nezdinde bu kararın hiçbir meşruiyeti yoktur, kabul etmiyoruz" dedi.

İktidarın kadınlara, LBGTİ'lere, çocuklara adeta savaş açtığını söyleyen Büyükertaş, "İhtiyaç olmasına rağmen kadın sığınma evi açmayan, hatta var olanları bir bir kapatan, kadınları aile içi şiddete mahkum etmek isteyen, şiddete boyun eğmeyip gittiğimiz karakollardan bizleri evlere gönderen bir iktidarsınız. Bizleri yoksullukla, şiddetle, tacizle cezalandırmaya, haklarımızdan vazgeçmeye zorlamanızı kabul etmiyoruz" diye konuştu.

"HAKLARIMIZI ALAMAYACAKSINIZ"

Mücadele vurgusu yapan Büyükertaş, "Yaşamlarımız için mücadele etmeye, sokak sokak örgütlenmeye ve İstanbul Sözleşmesi’ni her koşulda savunmaya devam edeceğiz. Haklarımızı bize siz vermediniz, siz alamayacaksınız" diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

İktidarın mengenesi öfkeyi durduramıyor

İktidarın mengenesi öfkeyi durduramıyor

Antep’te polis, mahkeme kararını tanımadı, ekmek mücadelesi veren işçilere müdahale etti. İşçi, siyasetçi, öğrenci, muhalif belediye, basın… Herkes mengenede! Cezaevinde olanların sayısı cezaevi kapasitesini 90 bin aştı. Buna rağmen hükümet daha çok insanı daha uzun süre cezaevinde tutacak yargı paketi hazırladı. Yine de tepki cezalandırılarak durdurulamıyor!

90 bin fazla: 301 bin 397 kapasiteli cezaevinde 392 bin 456 kişi kalıyor.

32 adet: 11 cezaevi yapımı sürüyor, 21 yeni cezaevi projesi hazır.

Yüzde 700: 2002’de 49 bin 512 olan mahpus sayısı yüzde 700 arttı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
2 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et