20 Temmuz 2022 18:50 Güncelleme: 21 Temmuz 2022 10:36

İzmir'de Suruç Katliamı'nda yaşamını yitirenleri ananlara polis müdahalesi

İzmir'de Suruç Katliamı'nda yaşamını yitirenler için yapılan açıklamanın ardından denize karanfil bırakmak isteyerken gözaltına alınan 19 kişi serbest bırakıldı.

GÜNCELLENDİ

Fotoğraf: Eda Aktaş/Evrensel

Reklam

Suruç Katliamı’nda yaşamını yitirenler, İzmir'de gençlik örgütlerinin çağrısıyla Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde anıldı.

Kitle adına basın açıklamasını okuyan Rozana Urkun, “Bizler, 33'lerin yoldaşları olarak onların mücadelesini büyüteceğimizi bir kez daha haykırıyoruz. 33 yoldaşımızın katledilmesinin üzerinden 7 yıl geçti. 7 yıldır mahkeme mahkeme, sokak sokak adalet mücadelesini büyütüyoruz” dedi.

7 yıldır adaletin sağlanmasına tepki gösteren Urkun, "Adalet mahkeme salonlarında vuku bulamaz, adalet bizim ellerimizdedir, ancak mücadele ile tesis edilecektir. Bu bilinçle herkesi katliamların hesabını sormaya, sokağa çağırıyoruz" diye konuştu.

"Suruç için adalet", "Hiçbir düş yarım kalmayacak", "Suruç'un hesabı sorulacak" sloganlarının atıldığı açıklamada, basın metninin okunması sonrası Gündoğdu Meydanı’ndan denize karanfil bırakmak yürüyüşe geçildi.

Yürüyüşü engelleyen polis, yurttaşlara plastik mermi ve biber gazıyla müdahale etti.

Müdahalede 19 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

(İzmir/EVRENSEL)

Reklam