22 Temmuz 2022 11:33

Beykoz Tokatköy'de yürütmeyi durduma kararına rağmen yıkım devam etti, çıkan arbedede polis havaya ateş açtı

Tokatköy'de yıkım gerginliği sürüyor. Ekipler bu sabah da yıkıma devam etti. Evlerinin yıkılmasını istemeyen yurttaşlar, yıkıma engel olmaya çalıştı. Çıkan arbedede polis havaya ateş açtı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Zoraki kentsel dönüşüm kıskacında olan Beykoz Tokatköy Mahallesi'nde yıkım zulmü srüyor. Evlerini boşaltmaları amacıyla günler önce su, elektrik ve doğal gaz bağlantıları kesilen halk zorla mahalleden tahliye edilmeye çalışılıyor. Mahallede bugün de yıkım gerginliği yaşanıyor.

DHA'nın haberine göre sabah saatlerinde yıkım ekipleri yine mahalleye geldi. Evlerin yıkılmasına razı olmayan yurttaşlar kepçelerin önüne geçti. Yıkım ekiplerinin ısrarı üzerine ekiplerle mahalleli arasında arbede yaşandı. Polis arbedeyi sonlandırmak için havaya ateş açtı. Çıkan arbede sırasında bir kadın baygınlık geçirdi.

YIKIM ÇEVİK KUVVET DESTEĞİ İLE GERÇEKLEŞTİ

Çevik kuvvet ekiplerinin aldığı güvenlik önlemi sonrasında 487 ada 3 parseldeki yıkım gerçekleştirildi.

YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARINA RAĞMEN...

Mahalle sakinlerinden Sabriye Hasanusta, "Mahkemeye başvurduk, yürütmeyi durdurma kararı var. Belediye ile karşılıklı sözleşme, resmi kağıtlarla anlaşma yapmak istiyoruz" diye konuştu.

Yıkımın ardından Tokatköy Mahallesi sakinleri, Beykoz Belediyesi önünde oturma eylemi yaptı.

NE OLMUŞTU?

Zoraki dönüşüm kıskacında olan Beykoz Tokatköy Mahallesi'nde yurttaşların su, elektrik ve doğal gaz bağlantıları kesilerek halk zorla mahalleden tahliye edilmeye çalışılıyor. İstanbul 13. İdare Mahkemesi, AKP’li Beykoz Belediyesi’nin kentsel dönüşüm uygulamak istediği Tokatköy Mahallesi’ne ilişkin hazırlanan imar planının parsel bazında yürütmesini durdurmuştu. Mahkeme, söz konusu planın şehircilik ilkelerine aykırı olduğuna vurgu yapmış ve "telafisi güç zararlar doğabileceğine" dikkat çekmişti.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Aydın Köşk köylüleri JES şirketine geçit vermiyorlar

SONRAKİ HABER

İkramiyeleri ödenmeyen ETF Tekstil işçileri fabrikaya kapandı, üretimi durdurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa