İkramiyeleri ödenmeyen ETF Tekstil işçileri fabrikaya kapandı, üretimi durdurdu

İstanbul'da kurulu bulunan EFT Tekstil fabrikasında ikramiyeleri ödenmeyen işçiler fabrikaya kapandı, üretimi durdurdu.

22 Temmuz 2022 11:39
Paylaş

ETF Tekstil’in kapatılması kararı sonrası ikramiyelerinin verilmeyeceğini öğrenen işçiler fabrikaya kapandı.

Üretimi durduran işçiler, ikramiyelerini alana kadar eyleme devam edeceklerini söyleyen işçiler işbaşı yapmıyor.

30 Temmuz’da fabrikayı kapatacağını duyuran ETF Tekstil patronu 30 işçiyi işten çıkarmış, çıkarılan işçilerin kıdem tazminatının yüzde 70’ini teklif edip ikramiyelerini vermemişti. Fabrikanın kapatılacağının duyurulmasına rağmen üretimin devam ettiği ETF Tekstil’de işçiler ödenmeyen ikramiyeleri için eyleme geçti.

Fabrikada sloganlarla yürüyen işçiler işbaşı yapmadı. İkramiyeler ödenene kadar eyleme devam edeceklerini söyleyen işçiler fabrikaya kapandı.

“GEREKİRSE GECE DE FABRİKADA KALACAĞIZ”

ETF Tekstil işçilerinin örgütlü olduğu DERİTEKS Tuzla Şube Başkanı Hikmet Numanoğlu ETF Tekstil patronu tarafından işçilerin alacaklarının gasp edilmeye çalışıldığını belirterek, “Kapanma kararı duyurulduktan sonra çıkarılan işçilerin ikramiyeleri, ihbar tazminatları verilmedi. Kıdem tazminatlarının da yalnızca yüzde 70’ini verdiler. 30 Temmuz’daki kapanmada da geriye kalan işçiler için aynı yöntemi uygulamak istiyorlar” dedi.

Patronun teklifiyle işçilerin kaybının yüzde 60’ın üzerinde olacağını söyleyen Numanoğlu, “İşçilerin iki ikramiyesi duruyor, patron bunları vermeyeceğini söylüyor. Kıdem tazminatının da yine yüzde 70’ini teklif ediyor. Bu yolla işçilerin alacaklarından kırparak neredeyse yarı yarıya daha az ödemek istiyor. İşçiler kararlı ikramiyelerini almadan net bir tarih verilmeden fabrikayı terk etmeyi düşünmüyorlar. İşçilerin kararının arkasındayız gerekirse gece de fabrikada kalacağız” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Beykoz Tokatköy'de yürütmeyi durduma kararına rağmen yıkım devam etti, çıkan arbedede polis havaya ateş açtı

SONRAKİ HABER

EMEP: Sıradan bir gemi değil zehir yükü olarak sökülürken bile ölüm saçan savaş gemisidir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa